Съвети за детокс в студените дни

4765
Съвети за детокс в студените дни
Снимка: iStock

Предстоящите студени дни са идеалното време да се погрижите за здравето си. Нуждаем се от него, за да преживеем дългите и зимни дни невредими. Най-добре е да започнете с прочистване на организма. Простите лечения ще накарат жизнеността да се върне и тялото ви ще има силата да се справи с инфекциите, които само чакат да ви атакуват отвсякъде.

Не е нужно да харчите цяло състояние за хранителни добавки - можете да се детоксикирате, като използвате продукти, налични през есента и зимата. Поинтересувайте се какво е препоръчително да ядете и какво – не, защото ефективното прочистване на тялото ще подобри външния ви вид и ще ви даде много енергия. Как може да се направи това? Нека разберем.

Здравословните храни, които да хапваме през есента и зимата за детокс

Цвекло Богатото лилаво цвекло е любима детокс храна. Те са пълни с беталаини, за които е научно доказано, че детоксикират черния дроб....

Защо точно сега?

Края на есента е подходящо време да започнете почистващи процедури. Тогава има изобилие от здравословни зеленчуци и плодове. Но наистина, защо точно сега? През лятото не винаги ни пука какво ядем. Парадоксално, тогава природата изобилства от плодове и зеленчуци, но горещите дни са благоприятни за...дребни грехове /да си го кажем честно/. Една, две, дори три топки сладолед, бързо хранене на път за работа, чаша бирена напитка вечер – нищо страшно, но е тежко бреме за тялото.

Защо да детоксикирате?

Всички болести започват от червата – тази теза, изтъкната от Хипократ, не бива да ни остава безразлична. Това, което ядем, влияе върху това как се чувстваме. Можем бързо да поправим небрежността още сега. Освен това по-бързо ще се освободим от токсините, които съсипват тялото ни. Ако това не ви убеди, погледнете се в огледалото: акне, обриви, сиви петна под очите, скучна и суха коса са виновни от лошото хранене и токсините в тялото. След процедурата за детоксикация веднага ще забележите разликата – ще бъдете по-красиви и освен това ще възвърнете силите си и ще бъдете устойчиви на зимни инфекции.

4 стъпки към детокс и красива кожа

На всеки се случва понякога да прекали с вредните храни и напитки. Това веднага се отразява на тялото. Подуване, газове, неприятни усещ...

Как да прочистим тялото?

Лечението за детоксикация трябва да протича без внезапна хранителна революция. Струва си да го правите постепенно, за да свикнете бавно тялото си с него. Като начало е достатъчно да ограничите количеството храна, която е вредна за вас. Откажете се от мазни и готови ястия, сладкиши и трансмазнини. Бъдете съзнателният потребител – прочетете етикетите на продуктите, преди да попаднат в кошницата при пазаруване. Следвайте правилото: колкото по-кратък е съставът, толкова по-добре.

Пийте много, за предпочитане вода, но пресните плодови сокове са добре дошли. Резенче лимон или парче джинджифил ще подобрят вкуса на водата, но и ще обезкиселят тялото. В ежедневното си меню не забравяйте за солидна доза пресни зеленчуци. Между храненията, когато стомахът ви къркори, вместо да посягате към закуски, отидете на плодове. Оставете настрана стимуланти за известно време: кафе, силен чай и цигари.

За да бъдете силни и здрави, започнете детокс СЕГА!

Тези две напитки ще прочистят тялото ви за два дни!

С тези две невероятни рецепти, вие не само ще пречистите тялото си, така че да го усетите здраво и енергизирано, но дори ще успеете да ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com