Съвети за поддържане на добро здраве на простатата

7061
Съвети за поддържане на добро здраве на простатата

Простатата е малка, но решаваща жлеза, от съществено значение за мъжкия фертилитет. Здравата простата ще намали риска от развитие на рак на простатата и други здравни проблеми, свързани с простатата. Приблизително 1 на 9 мъже ще бъдат диагностицирани с рак на простатата в някакъв момент от живота си. Може да не мислите много за простатата си, когато сте млади, но си струва да предприемете превантивни стъпки от по-рано за да гарантирате, че тя е в добро здраве. Ето няколко съвета как да поддържате простатата си здрава.

Относно простатата

Тази мъничка жлеза е с големина на орех и се намира в основата на пениса. С напредване на възрастта простатата се уголемява. Често уголемяването на простатата може да причини проблеми с уринирането при възрастни мъже. Urotrin е популярен европейски продукт, за който се знае, че помага при тези проблеми свързани с уринирането.

Простатата ще се възпали при 10% от мъжете през живота им. Това е известно като простатит и води до болезнено и често уриниране.

И така, какви са някои от нещата, които можете да направите, за да предотвратите рака на простатата и възпалението на простатата?

Здравословна и разнообразна диета

Има много здравословни храни, които доказано помагат да се предотврати рак на простатата. Рибата е една от онези добри мазнини, които помагат да се предотврати възпалението. Омега-3 мастните киселини са от основно значение, набавянето им може да стане чрез храна или добавки.

Плодовете са антиоксиданти, които помагат за премахване на свободните радикали от тялото. Свободните радикали се натрупват в организма с течение на времето и в крайна сметка могат да причинят редица здравословни проблеми, включително рак.

Зеленият чай е абсолютна необходимост за здравето на простатата. Пълно е с антиоксидантни съединения, наречени катехизис, който помагат да се поддържат здрави клетките в организма.

Чести физически упражнения

С напредване на възрастта мускулите около пикочния мехур обикновено губят сила, което води до проблеми с уринирането. Коремните упражнения могат да ви помогнат да поддържате доброто здраве на пикочния мехур и простатата.

Упражненията за укрепване на тазовото дъно също вършат чудесна работа. Макар че обикновено се препоръчват за жени, тези вътрешни упражнения са много полезни и за простатата.

Хидратация

Останете хидратирани за да предотвратите възпалението на простатата. Водата помага да се измият токсините с урината, така че ако сте добре хидратирани, е по-малко вероятно да страдате от болезнени проблеми с уринирането. Много мъже правят грешката да пият по-малко, когато имат свръхактивен пикочен мехур - това всъщност може да влоши проблема!

Заключение

Въпреки че няма сигурен начин за предотвратяване на рака на простатата, струва си да приложите тези прости стратегии, за да намалите. Освен това, като ядете здравословни храни и изпълнявате редовен фитнес ще намалите и риска от други видове рак и заболявания.

Ако сте загрижени за здравето на простатата си, не се страхувайте да говорите с вашия лекар. Той ще може да ви помогне и да ви даде съвети, които можете да следвате, за да намалите максимално риска от проблеми с простатата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com