Топ фризьор: Не правете тази грешка с балсама, ОПАСНА Е

18673
Топ фризьор: Не правете тази грешка с балсама, ОПАСНА Е
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Приличен шампоан, последван от балсам и от време на време: маска за коса. За много хора това е общият подход към грижата за косата. Все пак има някои неща, които е по-добре да избягвате, според фризьорите. Според тях много хора правят тези пет грешки в грижата за косата си.

1. Нанасяне на балсам върху корените

Най-основната грешка, която сме склонни да допускаме, е да нанасяме балсам върху корените на косата. Докато шампоанът поддържа скалпа ви здрав, балсамът е предназначен да се грижи за дължините. С шампоана почиствате кожата на скалпа си и премахвате масла и остатъци от продукти за прически. Ако поставите балсам върху скалпа си, връщате отново тези масла в него. А това е точно обратното на това, което се опитвате да направите. Много вероятно е да имате като резултат слегнала и по-малко обемна коса. Ето защо трябва да избягвате да прилагате балсам върху скалпа си.

2. Балсамът не се нанася по този начин

Не е важно само къде прилагате вашия балсам, но и как го прилагате. Повечето хора просто взимат по малко от всеки продукт и просто втриват в косата, както им дойде. А това е много грешкп, защото е важно да прилагате продуктите равномерно върху частите на косата си, където е най-заплетена, най-повредена и най-стресирана. Правилното нанасяне е най-лесно чрез поставяне на малко количество балсам върху краищата на косата. След това използвайте гребен с широки зъби или пръстите си, за да разнесете балсама през останалата част от косата си и да премахнете останалите заплитания. Оставете балсама да престои няколко минути, преди да го изплакнете с хладка вода.

3. Не позволявате продуктът да се абсорбира правилно

Измиването на косата може да отнема 5-10 минути за един човек, докато някой друг може да отдели повече от 20 минути за целия процес. Ако принадлежите към първата категория, може би грешите, като не оставяте балсама да се абсорбира от косата ви. Както вече споменахме, най-добрият метод е да оставите продукта да престои поне няколко минути преди изплакване. Ще забележите огромна разлика, ако от време на време използвате и маска за коса.

4. Използване на твърде много или твърде малко

Един човек може да изцеди половината от съдържанието на бутилката с балсам, докато друг може да използва количество с размер на грахово зърно. Ако косата ви се усеща тежка след измиване и изсушаване, сте използвали твърде много. Ако пък я усещате суха и груба, не сте използвали достатъчно. Най-добрият начин да уцелите точното количество, която е подходящо за вашата коса, е да започнете с количество колкото две монети. Внимателно разнасяйте продукта в косата си с помощта на пръстите си. Ако гребенът или пръстите ви лесно преминават през косата ви, използвали сте правилното количество продукт. Ако все още срещате проблеми, просто добавете още малко и повторете процедурата. Освен това не се налага да използвате балсам всеки път, когато миете косата си! Хората с тънка и лъскава коса може да пропускат балсама от време на време.

5. Използване на грешен продукт

Когато търсите балсами, имате множество налични опции. Балсам за суха коса, друг балсам за къдрици и още един балсам за боядисани коси. Но кой да изберем? Силиконите и диметиконите често се използват в по-евтините балсами, тъй като придават вид на мека и здрава коса, като я правят блестяща. Но тези съставки са много изкуствени и изобщо не са здравословни за косата ви. Вместо това потърсете продукти, съдържащи естествени масла, като жожоба, кокос или орган. И имайте предвид: ако установите, че косата ви изтънява, твърде много от тези масла могат да натежат на косата и да създадат мръсен и мазен вид, така че се уверете, че не ги използвате прекомерно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com