Това нещо в спалнята вреди на здравето, махнете го още днес!

26219
Това нещо в спалнята вреди на здравето, махнете го още днес!
Снимка: iStock/Guliver

Идеалната температура за сън е между 16 и 18 градуса по Целзий. Когато външната температура стане по-висока от 20 градуса, може да е доста трудно да охладите дома си. За да се разхладят и да спят по-добре, много хора държат вентилатор в спалнята си в това горещо време. Но експерти по съня разясняват защо вентилаторът не е решението.

Охлаждане

Някои хора биха имали проблем с постоянния шум на вентилатора, но тези, които са свикнали с него, заспиват без проблем. Малко хладен въздух може много да улесни заспиването им. Експертите, обаче, акцентират, че това не е най-доброто решение.

Вентилатор

Някои хора се радват на топли температури, други изглежда не функционират правилно, когато е горещо. Опитваме се да се охладим по какъвто и да е начин, но след като къщата ни се затопли от високите температури навън, е трудно да я охладим отново. Можете да си купите климатик, но те могат да бъдат доста скъпи. Ето защо много хора прибягват до използване на вентилатор, за да могат да усетят лек студен вятър, когато се опитват да заспят.

Бял шум

Много хора избират да спят с включен вентилатор. Не само за да ги облекчи от топлия въздух в спалнята им, но и защото им е приятно да спят с бял шум на фон. Постоянният шум може да осигури добър нощен сън, защото няма да се събудите от внезапни шумове, като например някой, който пуска тоалетната или шумове от улицата. Нещо повече, постоянният бял шум има успокояващ ефект, като гарантира, че бързо ще заспите дълбоко. Хората, страдащи от шум в ушите, могат също да намерят успокоение в съня с бял шум.

Дишане

Яжте това сутрин на празен стомах за повече енергия

Смокините с право се наричат райският плод на Средиземноморието. Техните лечебни части са плодовете, млечният сок, листата и кората на ...

Вентилаторът движи въздуха, който вече е в стаята, което би ви накарало да си помислите, че качеството на въздуха остава същото. Това обаче не е така. Движещият се въздух може много да улесни дишането.

Астма

Астмата, алергиите и сухите очи могат да се влошат, когато често пускате вентилатора. Той може да ви осигури хладен въздух, но също така разнася прах из стаята. Ако спите осем часа, ще бъдете изложени на този процес всеки ден за около осем часа. Експертите казват, че това няма как да бъде полезно за нас. За някои хора наличието на вентилатор в стаята им помага да заспиват и да не се потят през нощта. При други, обаче, може да влияе на качеството на съня, да предизвиква пристъпи на астма или да изсушава очите им. Затова преценете дали си струва рискът.

Сухи очи

Ако имате алергии, те може да се влошат, тъй като вентилаторът, както казахме, движи заедно с въздуха и фини прахови частици и косми от домашни любимци. Това може да доведе до дразнене в очите, носа и гърлото. Ако спите с вентилатор, има огромна възможност да се събудите със зачервени и сухи очи. Постоянният въздушен поток във вашата стая може да ви накара да се събудите, чувствайки се малко дехидратирани. Ето защо, ако не може да се откажете от този уред, то нагласете вентилатора на най-ниската степен и го насочете далеч от лицето ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кои витамини са най-подходящи за прием през пролетта

Това е най-добрата ядка за сърцето и костите на хората над 50 години

Витамини - сутрин или вечер е най-добре да се пият

Лекар: Хората с тези заболявания НЕ трябва да ядат фурми

Коя е най-добрата ядка при висок холестерол и по колко трябва да се яде на ден

Сирене - лекар разкри как влияе на черния дроб

Свободните захари повишават риска от сърдечно-съдови заболявания

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com