Впечатляващата фигура е възможна и постижима за лятото

38182
Впечатляващата фигура е възможна и постижима за лятото
Снимка: ZChef

С наближаването на лятото се увеличава и нашето желание да бъдем в добра форма и със самочувствие на плажа. В същото време стресът се трупа, нямаме време или желание за физическа активност, а ограничаващите диети ни изтощават и оставят без тонус. Как тогава да намерим баланса и постигнем своето „ново аз”?

Всъщност решението ни дава Зоната – революционен хранителен режим, измислен в началото на 90-те години от американския доктор Бари Сиърс. До скоро В България зоновото хранене беше познато най-вече на диетолозите и специалистите по хранене. Но зашеметяващите резултати на част от родните звезди като Марта Вачкова и Владо Пенев насочиха светлините на прожектори към този нов начин на хранене.

Как да отслабна - с правилно хранене и спорт

Хайде да не се залъгваме как да отслабнем! Колко от вас са си казвали, че от днес са на диета и също толкова бързо, сигурно и категорич...

Тайната на Марта Вачкова и Владо Пенев за влизането във форма и загубата на десетки излишни килограми се нарича ZChef. Zchef e единственият в България екип от професионални готвачи, които приготвят вкусни зонови менюта. „Това, което искаме на покажем на хората чрез ZChef е, че едно здравословно меню може да бъде апетитно и разнообразно. Можем да отслабнем с вкусна храна и без да се ограничаваме. Нашата кухня предлага разнообразни балансирани менюта, съобразени с българските хранителни вкусове и разработени, спазвайки изискванията на зоновия режим”, сподели Катя Божкова, основател на Zchef.

Зоновите менюта, разработени от г-жа Божкова и нейния екип, успяват да постигнат невъзможното. С вкусните разнообразни ястия, създадени според принципите на Зоната, Марта Вачкова успява да свали 19 кг., а нейният близък приятел Владо Пенев се сбогува с 20 кг.

Какво всъщност е Зоната? Това не е диета или драстично отслабване чрез лишения. Зоната разпределя хранителните елементи и различните типовете храни в правилните пропорции и ги разделя на 5 дневни приема. По този начин консумираме всичко необходимо за нашия организъм в точното количество и съотношение и в подходящи часови интервали без да изпитваме глад или неразположение. Дори да нарушим зоновия режим, само 4 часа ни делят от следващото зоново хранене и възвръщане на хормоналния баланс в тялото.

Тайната на успешното и трайно отслабване

По сметките на диетолозите в света днес съществуват 30 хиляди диети. Две трети от жените експериментират върху себе си, като се опитват...

„Малцина осъзнават, че правилното хранене е неразривно свързано с хормоналния баланс, а хормоните са отговорни не само за външния вид, но и за поведението ни. Всички процеси в човешкия организъм се регулират от хормони – метаболизма, нервната система, физическото развитие, емоциите и чувствата. Техният дисбаланс може сериозно да влоши качеството на живот и да бъде знак за болест или пред болестно състояние”, смята Катя Божкова.

Зоната е това метаболитно състояние, в което тялото и умът се намират в баланс и хармония. В Зоната ние се радваме на перфектна фигура и оптимално здраве, а наближаващото лято не ни притеснява. Навън още е пролет и имаме време да влезем в Зоната за това лято.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com