Забравете за скъпите процедури: С домашни пилинги ще преборите целулита

2129
Забравете за скъпите процедури: С домашни пилинги ще преборите целулита
Снимка: iStock/Guliver

Ако все още не сте докоснали до чудото на домашния пилинг, непременно го направете още днес! Това е процедура, която премахва мъртвата кожа, бори се с целулита и прави кожата гладка и красива. Още по-хубавото е, че можете да си направите пилинг у дома, за който ще са ви необходими често използвани продукти от ежедневието. Предлагаме ви някои идеи за домашни пилинги, които да подарите на своята кожа.

Първото ни предложение е за пилинг, чиито съставки са брашно от нахут, масло от грейпфрут и масло от розмарин. Ако не разполагате с това брашно, може да добавите морска сол или кафе. Вземете по 1 ч.л. от трите продукта, смесете ги и разбъркайте хубаво. Това количество ще ви стигне за по-малка част от тялото, може да приготвите и повече като увеличите количеството на продуктите. След като се изкъпете, нанесете пилинга, масажирайки кожата. Правете процедурата две до три минути, оставете пилинга върху кожата за още пет минути, измийте и нанесете хидратиращ лосион за тяло.

Как се образува целулитът и как да го преборим

Целулитът няма нищо общо с наднорменото тегло и се появява и върху най-слабите бедра. Всъщност, цели 80 % от жените имат видима форма н...

Втората идея за домашен пилинг може да реализирате чрез набавяне на кокосово масло и кафе. Кафето от край време е известно със своите полезни свойства за кожата, а пилингът с него намалява целулита, подобрява кръвообращението, прави кожата гладка и мека. За да си приготвите този пилинг, ще ви трябват 50 г смляно кафе и 2-3 с.л. кокосово масло. Маслото е твърдо и ще се наложи да го разтопите на водна баня. Смесете с кафето и разбъркайте. След душ нанесете върху тялото с масажиращи движения. Оставете за около 10-15 мин., измийте, подсушете и нанесете крем или лосион.

Друг много ефективен пилинг за тяло се приготвя с кисело мляко (или заквасена сметана), овесени ядки и зехтин. Той хидратира кожата и оказва положително въздействие в борбата с целулита. За целта си набавете ½  ч.ч. овесени ядки, за предпочитане смлени. Смесете ги с 1-2 с.л. сметана или кисело мляко и 3 с.л. зехтин. Хубаво объркайте всички продукти, нанесете върху кожата, масажирайки и оставете да подейства за седем-осем минутки. Изплакнете и нанесете лосион отново.

Това са само три полезни рецепти за домашен пилинг, които ще се отразят прекрасно на вашата кожа, правейки я мека, гладка и сияйна. Хубаво е да го правите няколко пъти седмично за видими и трайни резултати. Грижата за кожата трябва да се превърне във ваше ежедневие. С течение на времето тя ще ви се отблагодари като се запази млада и красива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?

За какво е толкова полезно смутито с куркума и канела?

Домашен лек срещу високо кръвно - ето КОЕ помага най-добре

Чай от жасмин: за какво помага

За какво са полезни ягодите

Защита срещу магнитните бури - Тези малки хитрости ще ви послужат за съюзник срещу тях

Лекар: Това е най-добрият зеленчук за костите

Лекар разкри защо тоалетната хартия е опасна

Лекар разкри какво ще се случи с тялото ви 1 седмица след отказ от захарта

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?
Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?

Чували ли сте за тази смес? Знаете ли какво можете да излекувате с нея? В днешната статия ще ви разкрием част от полезните свойства на двете съставки,...