Защо се чувствате зле в определени часове на деня

6006
Защо се чувствате зле в определени часове на деня
Снимка: iStock/Guliver

Енергията Ци преминава през вътрешните органи по различно време на деня, потиска или стимулира работата на системите, кръвоносните съдове и червата. Познавайки характеристиките на дневния цикъл, можете да определите кой орган се нуждае от внимание, пояснява econet.ru.

Как работи биологичният часовник

Китайските лекари са сигурни, че енергията Ци преминава през всеки орган и поддържа работата му в продължение на 2 часа. Използва се за диагностициране на заболявания, ускоряване на лечението и възстановяването на пациента.

От 5 до 7 ч.

Задейства се дебелото черво, подобрява се перисталтиката. Перфектното време за вана или душ, детоксикация и изхвърляне на отрицателната енергия. Разходете се на чист въздух, направете лека загрявка. Хранете се с продукти, богати на фибри: зърнени храни, трици, плодове.

От 7 до 9 ч.

Стомахът работи чудесно, закуската се усвоява напълно. Времето е идеално за получаване на положителна информация. За да поддържате тялото, яжте малко протеин под формата на извара, сирене, месо, плодови смутита за десерт.

Шумът в ушите е сериозен симптом, за който трябва да внимавате

От 9 до 11 ч.

Време е за далака и панкреаса да поработят, за да се задейства имунната система. В рамките на 2 часа се произвеждат ензими за храносмилане, тялото получава максимум витамини и микроелементи. Опитайте се през този период да се движите повече, работете, бъдете активни.

От 11 до 13 ч.

Сърцето работи по-добре, съдовете са в добра форма и доставят кислород на всички тъкани, органи и мозъка. Това е времето за пълноценен обяд. Не забравяйте да включите зеленчукова супа или бульон в менюто, пийте билков чай. Можете да отделите 30-40 минути за лек сън.

От 13 до 15 ч.

Периодът за активност на тънките черва, хранителните вещества се усвояват по-добре от тялото. Процесите се забавят, храната се усвоява. Извършвайте спокойни и еднообразни дейности като ръкоделие или рисуване.

От 15:00 до 17:00 ч.

Време за прочистване и лечение на пикочния мехур. Задействат се метаболизмът и детоксикацията. Периодът се препоръчва за учене, общуване и придобиване на знания. Пийте горещ чай или вода с лимон, джинджифил и мед, за да прочистите тялото си.

От 17 до 19 часа

Енергията протича през бъбреците и отделителната система. След вечеря не забравяйте да се разходите, възстановете силите си със самомасаж, потанцувайте. Храната трябва да бъде лека и здравословна, за да допълни детоксикацията.

От 19 до 21 часа

Настройвайки се за почивка, тялото проверява работата на сърцето и перикарда. Прекарайте малко време с нова книга, рисуване или масаж на краката. Китайските лекари смятат този период за най-благоприятен за зачеване на дете.

От 21 до 23 часа

Задейства се лимфната и ендокринната системи. Органите произвеждат повече ензими и започва регенерацията на тъканите. Заменете телевизора с леки книги или музика.

От 23 до 1

Жлъчният мехур работи активно, подготвяйки ензими за сутрешното смилане на храната. Откажете се от алкохолните напитки, кафето и силния чай вечер, не яжте мазни меса и сладкиши за вечеря.

Тези сънища показват, че имате здравословен проблем

От 1 до 3 ч.

Черният дроб се прочиства, произвеждат се полезни ензими. При болка пийте зелен чай, забравете за кафето и алкохола, спортувайте, не се отказвайте от леката вечеря.

От 3 до 5 ч.

Белите дробове се отварят, отстраняват  слузта. Порите се отварят, токсините се изхвърлят през потните жлези. Ако се събуждате често през тези часове, занимавайте се със спорт, за да увеличите издръжливостта, пийте повече чиста вода и се хранете правилно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com