449 потвърдено болни от коронавирус, има 2 съмнителни проби на депутати дотук

5898
449 потвърдено болни от коронавирус, има 2 съмнителни проби на депутати дотук
Снимка: МС

449 души са потвърдено болни с коронавирус, т.е. за последните 24 часа има 37 болни, като вече има случай и от Видин. В болница са влезли 27 души, общо 17 души са интубирани т.е. са в тежко състояние, от над 160 в болница. Общо 25 души са вече изписани. Това заяви генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Националния кризисен щаб.

В София новите случаи са 20, а в Благоевград има 3 случая от Банско и Разлог, в Смолян има случаи - всичките между 50 и 60 години, а във Варна три случая - 43-годишен мъж, 26-годишен мъж и момиченце на 9 години, изброи Мутафчийски.

Бивш здравен министър се скара заради преувеличението със смъртността от коронавирус

Много е пресилено да се казва, че пада възрастта на починалите от коронавирус. Това категорично заяви бившият здравен министър д-р Миро...

Що се отнася до починалите - последните двама са мъже, на 57 години в Кюстендил и 40-годишен в "Пирогов". За 40-годишния се предполага, че е починал от белодробна емболия, а не от коронавирус.

92 проби на депутати са вече направени във ВМА, като 2 са съмнителни и ще се потвърждават. Има и още 92 проби, правени извън ВМА, всичките са отрицателни. Продължава работата по пробите на администрацията на Народното събрание. Припомняме, че доказано болен засега е д-р Хасан Адемов, депутат от ДПС.

Как ще работи вече парламентът или дадена медийна редакция - за редакциите разпоредбите са на РЗИ. А парламентът можело да работи като в Израел - гласуват по 4-5 души, при поставяне на плексигласови кабинки.

"Не може да се затвори болница за такова нещо", повтори отново Мутафчийски заради сигнал за затворено родилно отделение в Етрополе. Другият лечебен процес не може да спре, категоричен е той и отново каза - затова предлагахме всяка болница да има коронавирус отделение. При болници има затваряне за дезинфекция, за 24 часа, ако там бъде установен болен с коронавирус.

Мутафчийски призна, че има сигнали за хора, отпращани вкъщи дори с бронхопневмонии - затова имало повече препоръки към РЗИ. "Все още има стъписване", каза началникът на Кризисния щаб. Той добави, че не се е потвърдило починалите майка и дъщеря в Благоевград да са били първоначално връщани.

Бизнесът настоява за облекчения след Великден

Още един месец рестриктивни мерки за биснеса - перспективата за удължаване на извънредното положение до 13 май не се хареса на бизнеса....

Дотук са изследвани около 200 полицаи с бързи тестове, нула са позитивни - става въпрос за процедурата с 1000 проверявани полицаи и медици за създаване на статистически модел.

Казуси

Венцислав Мутафчийски заяви за Банско специално, че имало информация за неподадени данни. И добави, че за 2 седмици в Банско имало 1 група бременни, подадени за изследвани. "Не съм обвинил абсолютно никого, за мен е важно спазена ли е процедурата", заяви лекарят.

По темата "гара Илиянци" Мутафчийски категорично пренасочи към Столичната РЗИ.

Още: "В Италия може би стигнаха платото на заразата с коронавирус, но СЗО е силно притеснена за света"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Онлайн обучение заради коклюш - по преценка на директора

Поставят първата ваксина срещу коклюш при бебетата по-рано

Държавата да се раздвижи и да подсигури ваксини: Личен лекар за завръщането на коклюша

Очаква ли ни национална епидемия от коклюш?

Коронавирусът в България: Само в 3 области има открити нови случаи

Доц. Мангъров: Бременните жени може да се ваксинират срещу коклюш

Депутати предлагат забрана за пушене на закрито за всички устройства

Още четири случая на коклюш в Бургас

"Няма да носим маски като при ковид": Проф. Ива Христова предупреди за сериозен ръст на коклюш

Инфекционист със съвети за коклюша

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com