Александровска болница: Няма трудово-правен спор за управлението по анестезиология

4745
Александровска болница: Няма трудово-правен спор за управлението по анестезиология
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

Към момента не съществува нито административен, нито трудово-правен спор по отношение на управлението на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на Александровска болница. Това съобщиха от лечебното заведение във връзка с появили се публикации за зараждаща се гладна стачка на членове на Национален синдикат „Защита“ в УМБАЛ „Александровска“, по повод тяхно недоволство от начина на управление на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

Става дума за личностен конфликт между част от лекарите в клиниката и нейния ръководител, като причината за конфликта са различия в разбиранията им за организацията на работата, йерархията в структурата, респективно, професионалните отговорности на работещите в нея, предава БГНЕС.

"Александровска" болница: Не сме съставяли фалшиви документи за фалшива хоспитализация

В УМБАЛ „Александровска“ не са съставяни фалшиви документи за фалшива хоспитализация на пациенти и не са създавани фалшиви ...

На 07.12.2021 г. в деловодството на УМБАЛ „Александровска“ беше входирано писмо от председателя на Национален синдикат „Защита“ до изпълнителния директор, в което гръмко се твърди, че началникът на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение извършва „репресии“ върху част от работещите, „издевателства“ над тях, упражнява „терор“ и пр., без обаче да се посочват факти, обосновани с конкретика. В писмото се съдържат заплахи, че ако до края на деня не бъде отстранен проф. Темелков, синдикат «Защита» ще сезира висшите държавни и контролни институции, ще подкрепи възнамеряващите да обявят гладна стачка и ще поиска отстраняването на цялото ръководство на болницата.

Отправянето на подобни заплахи е крайно неприемливо и издаващо различни от заявените мотиви за тези действия. Насаждането на съмнения за липсата на организация и генериране на хаос в ключовата за цялостното функциониране на болницата клиника под благовидния намек за защита на кауза е израз на професионална непочтенност. Проф. Темелков е един от най-уважаваните ръководители на клиники и до момента при оценката на неговата дейност не са установявани пропуски и недостатъци.

В писменото си становище до директора на болницата началникът на КАИЛ проф. д-р Атанас Темелков - дмн отхвърля твърдения на синдикат «Защита» с обяснението, че конфликтните отношения с няколко лекари от екипа му датират отдавна и периодично се обострят. Според проф. Темелков тези няколко души системно го провокират, като саботират сутрешните рапорти, не спазват въведения вътрешен трудов ред и указанията на ръководителя клиниката. Според професора целта е той да бъде свален от длъжността и друг колега да заеме неговото място.

Ръководството на УМБАЛ „Александровска“ счита, че използването в официален документ на понятия като „репресии“, „издевателства“, „гавра“, „терор“ и други подобни са неприемливи, несъвместими с лекарската етика и несъотносими към ситуацията. Проф. Темелков е един от най-уважаваните ръководители на клиники и до момента при оценката на неговата дейност не са установени пропуски и недостатъци.

Всички интензивни легла в Александровска болница са заети

Всички интензивни легла за пациенти с COVID-19 са заети - те са 35, като има един буфер от пет легла в Спешното отделение. От 207 легла...

Проблемът бе обсъден на среща между ръководството на болницата и ръководствата на синдикалните организации на КНСБ и КТ «Подкрепа» на 08.12.2021 г. В резултат на разискванията се постигна съгласие, че конфликтът се основава на междуличностни отношения, които имат потенциал да доведат до влошаване на екипния принцип на работа и до негативен имидж на клиниката.

Към настоящия момент не са налице нито повод, нито причина за каквито и да е протестни действия, организирани от Национален синдикат „Защита“, освен ако не се преследват други цели. Ръководството на Александровска болница смята, че е недопустимо в навечерието на Коледните и Новогодишните празници умишлено да се създава напрежение в най-ключовата и една от най-добре работещите клиники, както и да се призовава към гладна стачка, особено ако тя е за заемане на пост, заявяват от Александровска болница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Чрез мобилно приложение вече научаваме в коя аптека има дадено лекарство

Проф. Ива Христова: Грипът доминира над ковид

Ръст в броя на новите случаи на Ковид у нас за денонощие

Ин витро процедурите в България: Проблеми и решения (ВИДЕО)

България приема около 50 хил. медицински туристи годишно

Коронавирусът отключва заболяване при един от петима души

Забраняват създаването на нови болници до гласуване на новата здравна карта на България

Сблъсъци: Работещи в детското и училищното здравеопазване в София протестират (СНИМКИ)

Болница в Пловдив спечели дело срещу НЗОК

Евростат: България е с най-висока смъртност от COVID-19 в ЕС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com