Ананиев разкри какви премии са получили медици на първа линия в борбата с коронавируса

3544
Ананиев разкри какви премии са получили медици на първа линия в борбата с коронавируса
Снимка: БГНЕС

Към 3 юни 2020 г. на Регионална здравна инспекция гр. Хасково са предоставени средства от Министерство на здравеопазването, в т.ч. от дарителката сметка, за подпомагане на дейността на лечебните заведения и здравните специалисти от областта във връзка с пандемията от COVID-19, на обща стойност 228 746 лв.

Това разкри министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в отговор на въпрос на депутатите от БСП Виолета Желева и Никола Динков относно получените от РЗИ-Хасково средства за подпомагане на дейността на лечебните заведения и здравните специалисти от областта във връзка с пандемията.

Видин: Ситуацията се успокоява, но медиците работят на предела на силите си

Основен проблем в болницата във Видин е на първо място това, че персоналът е малък. Лекарите са притиснати и може да се стигне до про...

За закупуване на реактиви за PCR за доказване на COVID-19, бързи тестове за доказване на антитела или бързи тестове за доказване на антиген или за възлагане на тези дейности на съществуващи лаборатории на територията на областта са били отпуснати 80 000 лв. За създаване на оперативен резерв от лични предпазни средства — 20 000 лв. За закупуване на 17 бр. термо камери - 123 850 лв., а за закупуване на 8 бр. таблети и външни батерии - 4 896 лв.

С решение на Логистично-координационния център на РЗИ гр. Хасково, съответно и на лечебните заведения в областта безвъзмездно са разпределени следните лични предпазни средства на обща стойност 184 366 лв. Това се еднократни предпазни маски - 6 500 бр.; предпазни маски КЛ 95 - 27 000 бр.; предпазни маски N 95 - 2 780 бр.; дезинфектант 0.750 мл. - 238 бр.; предпазни костюми - 1 520 бр.; предпазни очила - 3 506 бр.; предпазни калцуни - 3 020 бр.; предпазни шлемове - 124 бр.; защитни шлемове Р2008 - 120 бр.; защитни медицински маски - 4 800 бр.; антибактериален гел 50 мл. - 233 бр.; антибактериален гел 250 мл. - 66 бр.

„За недопускане недостиг от лични предпазни средства в лечебните заведения в МЗ се проследява и обезпечеността в дни. В Министерството на здравеопазването е изискана и в момента се обработва и справка за приоритетните потребности от медицинско оборудване и консумативи за нуждите на отделенията за лечение на пациенти с коронавирус и интензивните отделения“, каза министърът.

В изпълнение на проекта „Подкрепа на работещи в системата на здравеопазването в условия на заплаха за общественото здраве от COVID-19”, за месец март и за месец април 2020 г. за допълнителни възнаграждения на служители на РЗИ-Хасково, които са участвали пряко в дейности по установяване на пациенти с коронавирус или със съмнения за такъв са изплатени средства в общ размер на 68 062 лв. На МБАЛ Хасково за допълнителни възнаграждения на медицинския и немедицинския персонал пък са изплатени 214 880 лв., уточнява още министър Ананиев.

Лекари останаха 33 денонощия в болницата, за да се грижат за болен от коронавирус

Лекари от Хасково останаха 33 денонощия в болницата, в която работят. Причина за това е грижа за тежко болен от COVID-19, съобщава БТВ....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Чрез мобилно приложение вече научаваме в коя аптека има дадено лекарство

Проф. Ива Христова: Грипът доминира над ковид

Ръст в броя на новите случаи на Ковид у нас за денонощие

Ин витро процедурите в България: Проблеми и решения (ВИДЕО)

България приема около 50 хил. медицински туристи годишно

Коронавирусът отключва заболяване при един от петима души

Забраняват създаването на нови болници до гласуване на новата здравна карта на България

Сблъсъци: Работещи в детското и училищното здравеопазване в София протестират (СНИМКИ)

Болница в Пловдив спечели дело срещу НЗОК

Евростат: България е с най-висока смъртност от COVID-19 в ЕС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com