Благодeтел твърди, че от "Българската Коледа" разпространяват невярна информация

4165
Благодeтел твърди, че от "Българската Коледа" разпространяват невярна информация
Снимка: iStock/Guliver

Българският лекар, който от 20 години живее и работи във Виена твърди, че от "Българската Коледа" разпространяват невярна информация относно уред за терапия за деца.

В свое писмо до ръководството на "Българската Коледа" изпратено и до медиите д-р Анелия Хохвартер разказва, че в началото на 2018 година, при проведената лична среща с г-жа Дарина Владова е обърнала внимание на факта, че в пресата се говори за закупени Локомати от „Българската Коледа“ чрез благотворителната инициатива през 2013 година.

Близо 2 млн. лв. успя да събере “Българската Коледа”

Набраната сума по благотворителната инициатива на държавния глава на България "Българската Коледа" надмина 2 милиона лева. Това съобщих...

По думите ѝ тогава са били закупени 5 Локохелпа, роботи за частична локоматизирана терапия на деца, които уреди са съвсем различни от Локомата.

"Поисках медийно уточняване, поради факта, че разпространяването на тази погрещна информация е контрапродуктивна за водената от мен кампания „Локомат за България“ и възможността този робот най-после да бъде закупен в България и от него да се възползват десетките хиляди хора, които за момента са лишени от нужната и животоспасяваща за тях рехабилитация. Моята молба остана без реакция, въпреки предоставеното писмо от фирмата производител на Локомат, че такъв не е поръчван и доставян в България (общо 2 удостоверения)", пише още д-р Анелия Хохвартер.

Тя уточнява, че след тазгодишната кампания – беше оповестено, че е закупен Локомат за Варна, при положение, че е закупен отново Локохелп. Освен това  една благотворителна инициатива в България се реши да подкрепи кампанията „Локомат за България“, но намери в пресата материали на Българската Коледа, че има вече щест такива в България, което не отговаря на истината, казва още д-р Анелия Хохвартер.

"Знаейки, че медиите могат и да сгрешат, когато става въпрос за специализирана медицинска терминология и информация, се обръщат за информация към Вас по телефона. С много разочарование и тъга научавам, че информацията, подадена от Вас е била, че Локомати има вече в България, закупени от Българската коледа", пише в свое писмо към ръководството на "Българската Коледа" д-р Хохвартер.

Два скъпи апарата получи университетската болница в Плевен от "Българската Коледа"

Два скъпи и важни за лечението на пациентите апарата - за ударно-вълнова терапия и за контролирана церебрална хипотермия - получи от ин...

Локомат® е запазена марка, име на фирмата „Hocoma“ и всички роботи за локоматизирана терапия на други производители носят своето име и имат свое предназначение, индикации , предимства и недостатъци. Локоматът има много по-комплексни функции и възможности, обхваща значително по-широк спектър от заболявания и е предназначен за всички възрастови групи.

"Ако тези недоразумения не водят до злоупотреби и накърняване авторитета на отделни личности и опетняване на тяхното име, както и саботиране на една кампания с благотворителна цел, може да се подминат, но в случая се касае за опетняване на една социална кауза, подета с най-чисти намерения от мен, на която аз отделих две години и половина от свободното си време и много лични средства, за да даря надежда на нуждаещите се и да променя, доколкото ми е възможно, отношението към рехабилитацията в България изобщо. Все още имам надежда, че тъй като представляваме две социални инициативи, които споделят общата цел да подобрят живота на хората с увреждания, ще намерим общ език и разбирателство, в името на водените от нас кампании.", казва още в писмото си д-р Хохвартер.

Анелия Хохвартер е специалист по очни болести във Виена с няколко мисии по света – в Йемен, Зимбабве и Етиопия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Коклюшът се разраства: Още една област светна в червено

Вдигат заплатите в Пирогов

Два нови случая на коклюш в област Сливен

Прокуратурата каза прекратено ли е производството за Даная

Проучване: Българските родители - твърдо “за“ ваксиниране на децата

Фармацевт: И в складовете няма ваксини за коклюш

Случаят "Даная": Най-важно е спокойствието на системата, каза здравният министър

Коклюш: 14 дни карантина, друга ваксина може да е фактор за картината на болестта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване