X
 
 

Борисов и шефът на лекарите се обединиха - 491 млн. лева дефицит в здравеопазването

44446 2
photo of Борисов и шефът на лекарите се обединиха - 491 млн. лева дефицит в здравеопазването
Снимка: Thinkstock
В бюджета на НЗОК има дефицит от 491 млн. лева. Това заявиха на съвместна среща председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Цветан Райчинов и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според разчета, приет и то двете страни, има риск от катастрофа в системата на здравеопазването и липсват адекватни действия в сектора за неговото стабилизиране от страна на правителството на Пламен Орешарски през изминалата една година от управлението му.

Десислава Атанасова: Ще подкрепим актуализация на бюджета на НЗОК

Нееднократно сме заявили, че ще подкрепим актуализация на бюджета на НЗОК, защото финансовото състояние и на Касата и на лечебните за...

"Заявяваме, че е наложителна актуализация в бюджета на НЗОК, съответно на Държавния бюджет за 2014 година, внесен от Министерски съвет и предлагаме средствата да се осигурят за сметка на Държавния бюджет от Раздел II Разходи, т.4 Резерв за непредвидени и неотложни разходи – за икономически растеж и държавност (500 млн. лева)", се посочва в позицията на провелите срещата.

От ГЕРБ обещаха, че ако се обсъжда и гласува актуализация на бюджета на НЗОК, депутатите на партията ще бъдат в пленарна залата. Актуализацията трябва да бъде внесена от Министерски съвет в рамките на седмицата 07.07-12.07.2014 и да е точка за разглеждане на редовно или извънредно заседание на Народното събрание, уточняват от ГЕРБ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
    Ами дадоха ги на пенсионерите
  • Корсар 1 Корсар преди 5 години Профил на трол?
    Боко да каже как изпапаха милиард и половина със Дянков от парите на Здравната каса а не сега да се прави на много загрижен за Матриала.
missing image
Владимир Путин основава нова държава?

Тези дни руските държавни медии и хилядите платени тролове в социалните мрежи имат доста работа. По повод 80-годишнината от Пакта между Хитлер...

Последно в Актуално