Борисов и шефът на лекарите се обединиха - 491 млн. лева дефицит в здравеопазването

44738
Борисов и шефът на лекарите се обединиха - 491 млн. лева дефицит в здравеопазването
Снимка: Thinkstock

В бюджета на НЗОК има дефицит от 491 млн. лева. Това заявиха на съвместна среща председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Цветан Райчинов и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според разчета, приет и то двете страни, има риск от катастрофа в системата на здравеопазването и липсват адекватни действия в сектора за неговото стабилизиране от страна на правителството на Пламен Орешарски през изминалата една година от управлението му.

Десислава Атанасова: Ще подкрепим актуализация на бюджета на НЗОК

Нееднократно сме заявили, че ще подкрепим актуализация на бюджета на НЗОК, защото финансовото състояние и на Касата и на лечебните за...

"Заявяваме, че е наложителна актуализация в бюджета на НЗОК, съответно на Държавния бюджет за 2014 година, внесен от Министерски съвет и предлагаме средствата да се осигурят за сметка на Държавния бюджет от Раздел II Разходи, т.4 Резерв за непредвидени и неотложни разходи – за икономически растеж и държавност (500 млн. лева)", се посочва в позицията на провелите срещата.

От ГЕРБ обещаха, че ако се обсъжда и гласува актуализация на бюджета на НЗОК, депутатите на партията ще бъдат в пленарна залата. Актуализацията трябва да бъде внесена от Министерски съвет в рамките на седмицата 07.07-12.07.2014 и да е точка за разглеждане на редовно или извънредно заседание на Народното събрание, уточняват от ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com