Борисов поиска директорите на болниците, гледали как умира дете, да се отстранят незабавно

15858
Борисов поиска директорите на болниците, гледали как умира дете, да се отстранят незабавно
Снимка: БГНЕС

"Искам да отстраниш всички директори на болници, замесени в процеса по лечението на 3-годишното дете, което почина в София". С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев в началото на днешното правителствено заседание, предаде репортер на БГНЕС.

"Всички директори на трите болници да се отстранят веднага до края на разследването за това кой е виновен за смъртта на детето, разпореди Борисов. "Говорете с прокуратурата да ползват ВМА за експертизи. Трябва да има възмездие! От наша страна това, което трябва да се направи, ще бъде направено! Такова бездушие, да гледат детето така... Разстроих се! Незабавно да се махат оттам!", разпореди още премиерът.

"Направихме детски отделения, инвестирахме толкова много пари, а сега разплакахме родителите", допълни Борисов и съобщи, че на днешното заседание ще бъдат отпуснати допълнително 6,7 млн. лв. за изплащане на данъците на болница "Лозенец". "Ние само отпускаме пари, а ефектът е разплакани родители", отбелязва с огорчение премиерът

Оказа се, че двустранна хеморагична пневмония е заболяването, открито у починалото 3-годишно момченце. Това показват резултатите от аутопсията на детето, предаде bTV. Според родителите, повече от два часа лекарите на педиатричната болница отказват лечение на 3-годишното им момченце, след като търсят помощ в три столични лечебни заведения.

"Детето престоя повече от два часа от момента, в който влезе за преглед, до момента, в който беше хоспитализирано в Педиатрията." Това разказа Ясен Ничев, който е чакал с детето си в болницата в същия ден, в който 3-годишно дете почина след прием в няколко болници. Ничев уточни, че самият той е чакал около три часа и половина заедно с детето си пред спешния кабинет. По думите му, починалото 3-годишно момченце е било видимо в критично състояние.

Мъжът допълни, че е чул спорове в лекарския кабинет дали то да бъде хоспитализирано. "В кабинета, освен д-р Георгиева, имаше още един лекар. Имаше размяна на реплики между тях. От това, което чухме, д-р Георгиева явно е била против детето да бъде прието. Другата лекарка направи повече, за да може то да бъде хоспитализирано", разказа Ясен Ничев в интервю за bTV. Самата д-р Георгиева обаче каза друго - припомнете си какво в този материал!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Ръст в броя на заразените с Ковид за денонощие

Здравното министерство: От 1 април хартиените рецепти за антибиотици отпадат напълно

Поставят основите на институт за иновативна медицинска наука

Българин разработва робот зъболекар за домашно ползване

Улеснение за лекарите: Е-рецепти и без интернет

Медицинският хеликоптер с първи тренировъчен полет (СНИМКИ)

"Тренировка за спасителна мисия": Медицинският ни хеликоптер излиза на терен

Коронавирусът в България: Едва 1 случай е открит за денонощие

Коронавирусът в България: Само в 2 области има открити нови случаи

"Лекари в помощ на пациентите": Естроген зависими гинекологични заболявания (втора част)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване