X
 
 

Борисов поиска директорите на болниците, гледали как умира дете, да се отстранят незабавно

11058 6
Борисов поиска директорите на болниците, гледали как умира дете, да се отстранят незабавно
Снимка: БГНЕС
"Искам да отстраниш всички директори на болници, замесени в процеса по лечението на 3-годишното дете, което почина в София". С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев в началото на днешното правителствено заседание, предаде репортер на БГНЕС.

"Всички директори на трите болници да се отстранят веднага до края на разследването за това кой е виновен за смъртта на детето, разпореди Борисов. "Говорете с прокуратурата да ползват ВМА за експертизи. Трябва да има възмездие! От наша страна това, което трябва да се направи, ще бъде направено! Такова бездушие, да гледат детето така... Разстроих се! Незабавно да се махат оттам!", разпореди още премиерът.

"Направихме детски отделения, инвестирахме толкова много пари, а сега разплакахме родителите", допълни Борисов и съобщи, че на днешното заседание ще бъдат отпуснати допълнително 6,7 млн. лв. за изплащане на данъците на болница "Лозенец". "Ние само отпускаме пари, а ефектът е разплакани родители", отбелязва с огорчение премиерът

Оказа се, че двустранна хеморагична пневмония е заболяването, открито у починалото 3-годишно момченце. Това показват резултатите от аутопсията на детето, предаде bTV. Според родителите, повече от два часа лекарите на педиатричната болница отказват лечение на 3-годишното им момченце, след като търсят помощ в три столични лечебни заведения.

"Детето престоя повече от два часа от момента, в който влезе за преглед, до момента, в който беше хоспитализирано в Педиатрията." Това разказа Ясен Ничев, който е чакал с детето си в болницата в същия ден, в който 3-годишно дете почина след прием в няколко болници. Ничев уточни, че самият той е чакал около три часа и половина заедно с детето си пред спешния кабинет. По думите му, починалото 3-годишно момченце е било видимо в критично състояние.

Мъжът допълни, че е чул спорове в лекарския кабинет дали то да бъде хоспитализирано. "В кабинета, освен д-р Георгиева, имаше още един лекар. Имаше размяна на реплики между тях. От това, което чухме, д-р Георгиева явно е била против детето да бъде прието. Другата лекарка направи повече, за да може то да бъде хоспитализирано", разказа Ясен Ничев в интервю за bTV. Самата д-р Георгиева обаче каза друго - припомнете си какво в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Пропаднала държава ! 5 Пропаднала държава ! преди 2 седмици Профил на трол?
  Щом ГРОБ я докараха до там Властелина БокУ да уволнява директори, ами сега е ред да започне да уволнява и метачките ! Верното е, че : "всяка държава си има своята мафиа ... само в България мафията си има държава !"
 • Анонимен 4 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  ЗдравеЛЕЧЕНИЕ - ТАКВУЗ животнУ в България НЕМА ! С тежък случай на пвевмония чаках за спешен прием ... 9 (девет) часа в "Хирургиите" Пловдив ! Жена много болна в спешния прием я приеха (при 3 часа чакане), след скандал на роднините й - след половин час ПОЧИНА ! Да видя този министър на въжето .
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Корупцията е във всички сфери,държавата е пропаднала ...бойко командва тоталитарно,тъпите депутати връщат идиота валери да ги командва....ебахти и държавата...гешевци,цацаровци,валеровци ....сериозно обмислям да емигрирам някъде на запад
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  А защо никой не пита, защо това дете е заведено толкова късно. Пневмония не става за три часа, докато е чакало! Не, че това ще го върне или оправдава некомепетнтостта на лекарите. Просто отново се изсипва помия върху лекарите, без те да са основните виновни. Първо са родителите.
 • БАЯ Е НАПОМПАН СЕЛСКИЯ ПЕЕРАС 1 БАЯ Е НАПОМПАН СЕЛСКИЯ ПЕЕРАС преди 2 седмици Профил на трол?
  СЛЕД ПОРЕДНОТО МАНАФСКО НАПОМПЯАНЕ бОКУ СЕ ПОЧЕСА ПО ТИКВАТА И СЕ ИЗХОДИ ПО ВЪПРОСА.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Идиот, кака му ще ги замести, ей, голям простак и наглец е това тиквата, благодарение на такива като него в "елита" на червената мафия тук не останаха знаещи, можещи и морални хора, като няма дъжд и на градушка се радваме, слава Богу, все още тук-там има по някой специалист в пенсионна възраст, това е, всичко друго са парчета за заблуда на тъпата рая.
  : 5 !