БСП предлага държавните болници да не са търговски дружества и по-ниско ДДС за лекарствата

3352
БСП предлага държавните болници да не са търговски дружества и по-ниско ДДС за лекарствата
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова представи алтернативния бюджет на партията пред журналисти в парламента.

Мерките в алтернативния бюджет на партията ще бъдат предложени между първо и второ четене в Закона за държавния бюджет за следващата година.

Милионери са начело на държавни болници

Много добри доходи и имущество са декларирали доста от директорите и на държавни, и на частни болници. От тази година управителите на б...

Основният фокус в него е върху дълбоки реформи в три сектора: публични финанси; социален сектор; здравеопазване и публични финанси. БСП настояват за смяна на преразпределителния модел.

"В нашето предложение държавните и общински болници не са търговски дружества, както и е заложено намаляване на ДДС на лекарствата.

Не сме пропуснали и нашата програма и предложения в местните избори да въведем един учебник по един предмет за цялата страна и той да бъде безплатен до 12 клас за всички деца", допълни още лидерът на БСП.

По думите й за да има пари за всичко това, трябва да се развива икономиката. "Затова нашето предложение и за засилена роля на държавата в сектор "Икономика" чрез няколко инвестиционни фонда.

Тя припомни предложенията на БСП за преизчисляване на всички пенсии.

НСОБ: Общинските болници са дискриминирани от държавата

От Сдружението на общинските болници заявиха, че са дискриминирани от държавата и я обвиняват, че тя отделя повече пари и внимание на б...

"Обещахме на всички хора в България също, че ще направим предложение част от събраните им данъци да остават в общините и да се връщат под формата на инвестиции при тях за всеки един от жителите на общината, за да почувстват и те подобряване на своя живот.

Затова внасяме предложение за оставане на част от данъка върху доходите на физическите лица - една пета и част от ДДС събран в съответната община да остане на разположение на общината. Т.е. да променим досегашната сгрешена политика, в която се бюджетира със занижени приходи.

Така остава голям излишък и премиерът го разпределя еднолично, където му е удобно. В която община сам прецени. Другите са наказани, съответно и жителите на тези общини са наказани", заяви още Нинова.

"Бюджетът ни е и една заявка за бъдещо управление. Когато народът ни се довери и спечелим парламентарни избори, казваме: "Ето това ще правим с държавата и го правим вече трета година.

Тя посочи, че бюджетът на БСП е разумен, финансово гарантиран и експертен.

Нинова очерта петте най-големи проблема в Бюджет 2020 и предложи нов подход

"Обикновено мнозинството и правителството гледа на бюджета като на счетоводство. Даже определихте бюджета като взел-дал. Предлагаме ви ...

Алтернативният бюджет на БСП гарантира икономически растеж чрез използването на бюджетните инструменти, допълни при представянето народният представител от ПГ на "БСП за България" и член на Комисията по бюджет и финанси проф. Румен Гечев.

"Когато се формира бюджет има световна практика този бюджет да отговаря на няколко въпроса и тези въпроси ние сме ги конкретизирали за България", каза още проф. Гечев.

Той попита дали бюджетът на управляващите решава въпроса с догонващия икономически растеж след като страната ни е последна в ЕС по всички макроикономически показатели.

Проф. Гечев обърна внимание, че бюджетът на управляващите не решава социалната поляризация. С алтернативния бюджет ние с конкретни механизми и стимули, за които говори г-жа Нинова, решаваме този въпрос не само чрез въвеждането на прогресивното подоходно облагане", каза още проф. Гечев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика