Д-р Илиев за "секретен доклад" за ваксините: Не вярвайте на всичко онлайн

5582
Д-р Илиев за "секретен доклад" за ваксините: Не вярвайте на всичко онлайн
Снимка: Личен FB профил

"В медиите циркулира уж "получен по съдебен път секретен" доклад на Пфайзър за странични ефекти на Комирнати. Естествено, трябва да е секретен и получен след дела, за да се засили ефектът на фалшивите новини". Това пише на профила си във Facebook д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория в Берн. 

"Истината е, че данните са свободно налични за всеки, който се интересува - например през ЕМА - https://www.ema.europa.eu/en/medicines/human/EPAR/comirnaty

Учен със специална покана към доц. Мангъров и всички скептици и конспиратори в съществуването на COVID

Българският учен д-р Аспарух Илиев, който оглавява лаборатория към университета в Берн, Швейцария, отправи предложение към лекарите, ко...

Това са, както десетки пъти съм писал, сурови епидемиологични данни - това са всички докладвани ефекти в периода, независимо дали са доказани от ваксината или не. Тук влиза, например, всичко случило се след ваксинацията в население, което е на 60 годишна възраст (най-ваксинираната срещу Ковид част от населението) - очевидно, че в тази възрастова група има непрекъснато някакви здравословни проблеми по принцип", уточнява той.

Според специалиста фирмите са длъжни да предоставят тези данни в суров вид на регулаторите, които ги сравняват със своите налични данни, като един от анализите е да се види дали има разминавания. После идва същинският анализ - данните от суровите съобщения се съпоставят със същите за неваксинираните хора в същата възрастова група.

"Обикновено 99,97% от докладваните странични реакции се срещат и сред неваксинираните хора - т.е. не са от ваксините. После се извършва и индивидуален анализ на отделните странични ефекти (един по един, огромна работа е), за да се извадят тези, които са с голяма вероятност ефект на ваксините. За пример - във Великобритания в рамките на една година след ваксинирането сред ваксинираните има хиляди починали поради естествена, несвързана с ваксините смъртност. Вероятно от ваксините, след 100 милиона дози, са всичко на всичко 7 смъртни случая. Така че не вярвайте на всичко онлайн, дори да има реални данни, прикачени към него", категоричен е д-р Илиев.

В социалните мрежи често се появяват информации за тежки странични реакции вследствие на ваксините, особено иРНК препаратите на Pfizer и Moderna. Те често са подкрепени от въздействащи клипове на хора в тежко състояние, за които се твърди, че са вследствие на имунизация срещу COVID-19.

Д-р Аспарух Илиев: Симптомите на Омикрон са болки в тялото, умора и главоболие

Вирусът и неговата еволюция има собствена динамика, която в момента се разгръща и може би имаме нов вариант, който в някои случаи е по-...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Проф. Ива Христова: Грипът доминира над ковид

Ръст в броя на новите случаи на Ковид у нас за денонощие

Ин витро процедурите в България: Проблеми и решения (ВИДЕО)

България приема около 50 хил. медицински туристи годишно

Коронавирусът отключва заболяване при един от петима души

Забраняват създаването на нови болници до гласуване на новата здравна карта на България

Сблъсъци: Работещи в детското и училищното здравеопазване в София протестират (СНИМКИ)

Болница в Пловдив спечели дело срещу НЗОК

Евростат: България е с най-висока смъртност от COVID-19 в ЕС

Коронавирусът в България: За четвърто поредно денонощие няма отчетен смъртен случай

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com