X
 
 

Каракачанов определи като "крайно неудобна" ситуацията да се коментира кой предложи идеята за болничните

4787 5
Каракачанов определи като "крайно неудобна" ситуацията да се коментира кой предложи идеята за болничните
Снимка: БГНЕС
Като "крайно неудобна ситуация" определи въпросите на водещата Жени Марчева в предаването "Тази сутрин" по БТВ министърът на отбраната Красимир Каракачанов, свързани с конкретният инициатор на предложението първият ден от болничните да е за сметка на пациента. Той категорично заяви, че предложението не е персонално негово и председателя на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова, че "се е объркала или не е разбрала".

"Вие знаете, че аз каквото предлагам го правя публично. Защо ме карате да коментирам такива неща? Ще бъда деликатен и ще ви кажа, че Менда Стоянова се е объркала. Освен това, предложението няма да касае родители, които се налага да гледат болните си деца, и хора, претърпели катастрофа или трудова злополука", посочи Каракачанов. Той избегна темата, като обясни, че има три други предложения, които също са акцент. Красимир Каракачанов припомни, че в проектобюджета е заложено минималната пенсия да се увеличи от 200 лева на 250 лева, три поредни години ще се отделят по 70 000 000 лева за изграждане на детски градини и посещението им от 4-годишна възраст ще бъде безплатно за децата от семейства със средни и ниски доходи.

През призмата на военния бюджет, Каракачанов нападна мониторинговия механизъм за правосъдието ни

Определено мога да кажа, че бюджетът за отбрана се увеличава. Ако парламентът гласува това перо на проектобюджета за 2020 година както ...

На въпроса защо чрез предложението си управляващите наказват тези, които не си пускат болничен, министърът на отбраната отговори с думите: "Какво значи наказвате?". Каракачанов припомни и статистиката за масовата практика за взимане на фалшиви болнични, които през 2013 г. са били 8 400 000 дни, с през 2018 г. са над 16 000 000 дни.

Накрая военният министър коментира и въпроса дали трябва да се закупи нов правителствен самолет. Красимир Каракачанов обясни, че обществената нагласа е, че "целият шум ще бъде - ето купуват си самолети, за да се возят". Той подчерта, че нов правителствен самолет трябва да има, преди да се е случил инцидент с жертви със сегашния.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Мръсни самозабравили се шебеци!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Шкембелията, ДС агент "Иван" пак се изпразни знаково ! Красимир Каракачанов е бил вербуван за Агент на ДС на 23-годишна възраст, докато е бил студент . Каракачанов е познат преди 1989 г. като Агент „Дончо“, а малко по-късно като Агент „Иван“. В Шесто управление на ДС !!!
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  А бе комундел изпорен ,едно да се агент срещу Титова Югославия друго да служиш на чужди интереси против собствения си народ !!!!Но вие червените безродници които пребивах те българите да стават Македонци щото Руснаците искат,вие смрадове червени които искахте да ставате 16република на ллюбивия ви СссР...Анатема!!!!
  : 1 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Тоя ДС-Ванче караТърбух защо още не е евтаназиран като заразен с ДС+БЗНС+БКП-чума по БКП-побългарените ДС-патриотарстващи циганско-албиносни п(К)асета?!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Защо не си зададат въпроса,че хората боледуват повече защото няма профилактика.Хората няма да взимат болничен,ще ходят болни на работа и ще заразяват колегите си.