Карантината уби хиляди британци

3258
Карантината уби хиляди британци
Снимка: iStock

Карантината във Великобритания е убила над 22 хиляди британски граждани, които не са имали необходимия достъп до здравната система на страната заради епидемията от коронавируса, съобщава Дейли Мейл, предаде БГНЕС. 

Обединеното кралство е регистрирало над 46 000 смъртни случая от COVID-19 от началото на вируса. Повечето от смъртните случаи са настъпили между март и май. 

Великобритания пуска милиони бързи тестове за COVID-19

Милиони тестове за COVID-19, откриващи вируса в рамките на 90 минути, ще бъдат предоставени в британските болници, домовете за медико-с...

Ограниченията, които наложиха блокиране на страната заради вируса, са „убили двама от всеки трима души“, чиято смърт е причинена от COVID-19 до 1 май. Изданието се позовава на данни, предоставени от правителствената научно-консултативна група за извънредни ситуации (SAGE). 

Според статистиките до началото на май 16 000 души са починали във Великобритания заради пропуснато медицинско лечение, включително 6 000, които не са потърсили помощ от здравната система, защото са се страхували от заразяване с вируса.

Докладът отбелязва, че призивът на британските лекари хората да си останат вкъщи и по този начин да "спасят животи", е подтикнало пациентите да избягват да посещават спешните отделения дори и при много сериозни случаи. През същия период 25 000 души са загинали вследствие на заразяване с COVID-19.

Според данни на Министерството на здравеопазването, поне 10 000 души са починали в домове за социални или здравни грижи /санаториуми/, след като са били изписани от болници по време на пика на вируса. 

Идва ли домашна изолация за милиони британци?

Милиони британци може да бъдат задължени да останат по домовете си, за да се избегне повторно блокиране. Това включват част от "ядренит...

Експертите предполагат, че още 26 000 души биха могли да загубят живота си през следващите месеци поради ограниченията на здравните заведения, наложени от властите. 

Експертите, обаче, оценяват карантината като положителна стъпка, която е спасила поне 2500 живота чрез намаляване на смъртните случаи по пътищата, чрез повече хора, възприели по-здравословен начин на живот и като цяло понижаване на процента на замърсяване на околната среда, както и спад на инфекциозните заболявания сред децата, предаде още агенцията. 

Според последните данни на университета Джон Хопкинс, в Обединеното кралство са регистрирани 46 596 смъртни случая от COVID-19.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Чрез мобилно приложение вече научаваме в коя аптека има дадено лекарство

Проф. Ива Христова: Грипът доминира над ковид

Ръст в броя на новите случаи на Ковид у нас за денонощие

Ин витро процедурите в България: Проблеми и решения (ВИДЕО)

България приема около 50 хил. медицински туристи годишно

Коронавирусът отключва заболяване при един от петима души

Забраняват създаването на нови болници до гласуване на новата здравна карта на България

Сблъсъци: Работещи в детското и училищното здравеопазване в София протестират (СНИМКИ)

Болница в Пловдив спечели дело срещу НЗОК

Евростат: България е с най-висока смъртност от COVID-19 в ЕС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com