Кои страни въвеждат по-строги ограничителни мерки

2153
Кои страни въвеждат по-строги ограничителни мерки
Снимка: iStock

Светът продължава да се бори с пандемията от коронавирус и редица държави, сред които Съединените щати и Испания, връщат по-строгите ограничителни мерки срещу разпространението на инфекцията, обобщава БНР.

Заради коронавируса от тази вечер властите в Израел забраняват всички пътнически полети за и от страната за една седмица.

Затваряме летище „Бен Гурион“ от днес. Искаме херметически да затворим небето, освен за извънредни случаи, за да не допуснем навлизането в страната на други варианти на вируса“, заяви премиерът Бенямин Нетаняху.

Освен това Израел стана една от първите страни, започнали да ваксинират тийнейджърите срещу Covid-19. На младежи на възраст между 16 и 18 години беше поставена първа доза от ваксината на „Пфайзер“/„Бионтех“ с оглед на предстоящите изпити в гимназиите.

Правителството на Великобритания ще обсъди днес въвеждането на по-строги мерки при пътуванията заради пандемията. Властите обмислят да задължат пристигащите да прекарват 10-дневна изолация в хотел, за който ще трябва да си плащат, като начин да се контролира спазването на карантината.

Коронавирусът по света: САЩ удържа над седмица под 200 000 официални случая на ден

Потвърдените случаи на коронавирус (болестта COVID-19) в световен мащаб са вече между 99 178 504 и 99 771 661 според аме...

В Австрия маските с по-висок клас на защита, тип Еф Еф Пи две (FFP2), стават задължителни в магазините и обществения транспорт от днес.

В Мадрид влизат в сила нови, още по-строги ограничения, след като беше констатирано, че 9% от новите случаи са с британския щам на коронавируса. С един час се удължава вечерния час, ресторантите трябва да затварят най-късно в 21 ч, като ще се сервира на групи от най-много 4 човека. Забраняват се събирания на различни семейства в частни домове.

В Съединените щати президентът Джо Байдън ще наложи забрана за влизане в страната на повечето неамерикански граждани, пребивавали наскоро в Република Южна Африка. Целта е да се ограничи разпространението на появилия се и там нов вариант на коронавируса, срещу който все още не е ясно дали действат ваксините.

Байдън ще върне и забраната за влизане в САЩ на почти всички неамерикански граждани, пътуващи от Бразилия, Великобритания, Ирландия и страните от Шенгенското пространство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Коронавирусът в България: В 20 области няма нови случаи

Чрез мобилно приложение вече научаваме в коя аптека има дадено лекарство

Проф. Ива Христова: Грипът доминира над ковид

Ръст в броя на новите случаи на Ковид у нас за денонощие

Ин витро процедурите в България: Проблеми и решения (ВИДЕО)

България приема около 50 хил. медицински туристи годишно

Коронавирусът отключва заболяване при един от петима души

Забраняват създаването на нови болници до гласуване на новата здравна карта на България

Сблъсъци: Работещи в детското и училищното здравеопазване в София протестират (СНИМКИ)

Болница в Пловдив спечели дело срещу НЗОК

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com