X
 
 

КРИБ приветства идеята първия ден болнични да не се плаща

1409 0
КРИБ приветства идеята първия ден болнични да не се плаща
Снимка: КРИБ
Най-голямата работодателска организация у нас – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) подкрепя напълно предложението първият ден от болничните да не се заплаща.

"Това е наше искане, направено много отдавна – веднага след приключването на световната финансова и икономическа криза, тъй като плащането на първите три дни болнични от работодателя беше включено само като временна антикризисна мярка", се казва в позиция на бизнес организацията.

Първите дни болнични да не сe плащат, предлагат работодатели

Няколко дни "изчакване" преди да започне да се изплащат пари за временна неработоспособност поради заболяване (болнични). Тази идея лан...

Предложението първият ден от болничните да не се заплаща е мярка срещу злоупотребите с болнични, която съществува в много европейски страни. Как да плащаме, когато цял свят видя злоупотребите в пазарджишката болница и системата на ТЕЛК като цяло.

Като работодателска и бизнес организация считаме, че това е първа стъпка към цялостното решение на проблема с болничните, се казва в позицията на КРИБ.

Припомняме, че по-рано днес управляващата коалиция обяви предложението си първия ден от болничния да не се плаща заради практиката по този начин служители да си удължават почивните дни.

Синдикатите категорично отхвърлиха ограничението с аргумента, че то няма да помогне в борбата с фалшивите болнични. Те се заканиха да обсъдят въпроса с премиера Бойко Борисов.

НОИ да не плаща първите три дни болнични, реши тристранката

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) отхвърли предложението на партия „Воля“ за промени в Кодекса за соци...

Натрупването на прекалено много почивни дни покрай празници е стара болка на работодателските организации, които по всякакъв начин се опитват да го ограничат.

Бизнесът първо успя да се пребори за премахване на слетите почивни дни, а от няколко месеца води активна кампания за отмяна на задължението му да плаща първите дни болнични. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители