Лек срещу COVID-19: Хиляди българи приемат белина вместо лекарство (ВИДЕО)

27115
Лек срещу COVID-19: Хиляди българи приемат белина вместо лекарство (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Белината като универсално лекарство - звучи шокиращо, но в това твърдение вярват хиляди българи. Вярата в лечебните свойства на белината се разпространяват на срещи, чиито участници изграждат връзка като братство и се приобщават все повече вярващи, че има едно универсално лекарство за почти всички болести.

Над 10 000 вече са българите, които вярват, че хлорният диоксид, разпространяван онлайн като Це Де Ес или Ем Ем Ес е чудна тайна за здраве. Хлорният диоксид на практика е дезинфектант. Доста сходен с белината.

Лъжлив "лечител” пробутвал белина срещу рак, полицията го издирва

Издирват се потърпевши на ”лечител”, продавал разредена белина за лекарство срещу рак, аутизъм, болни бъбреци и ред други б...

Разреден по формула според заболяването, той се пие от вярващите в него профилактично, със и без симптоми, маже се върху кожата, впръсква се дори в интимните части на тялото. Чрез специални протоколи, които се разпространяват между просветените в затворени групи, се прилага за лечение на всичко – от рак, до кожни заболявания. Дори върху деца. В затворени групи и общности невярващите в традиционната медицина се лекуват сами. И отричат съвременната медицина.

„Ние имаме силата и задачата да споделяме тази светлина на всички останали, защото времето е дошло. Няма време да се крием. Бъдещето е тук. Нашата задача е да светим. Бъдете факли за света около вас. Сега трябва да Ви разкажа за тези три елемента. Це Де Ес, хлорен диксид идва от ММС. ММС е минерал миракъл солюшън“, казва Росен Бакалов, един от хората, които пропагандират използването на белина като лечебно средство.

Последователите на Ем Ем Ес по правило са против ваксините, не вярват на медицината. По-скоро вярват, че тя е част от световната фармацевтична мафия, която иска да ни навреди. Използват хлорният диоксид и срещу COVID-19. Точно както говореше преди време бившият американски президент Доналд Тръмп.

„Искам да ви представя инструментите, които са вече в ръцете на тези, които знаят, първо за предпазване и второ за лечение от този вирус. Превантивно и по време – окислителна терапия – биват три окислителни агента – Це Де Ес и хлорен диоксид, кислородна вода и озон. Ако се направят клиничните изследвания за да се пусне, би заместило толкова много лекарства, че си нямате представа“, казва Бакалов.

Продават разредена белина като лекарство-чудо срещу рак

У нас за продажба се предлага разредена белина като лекарство-чудо. Опасните химикали се разпространяват като средство за лечение на ра...

Хлорният диоксид е напълно легално вещество, използва се като дезинфектант и може да се купи от всеки. За да нямат проблем с властите, продавачите не го рекламират като лекарство, но упътват потребителите към групите в социалните мрежи. И там екип на bTV поръчва 100 милилитра концентрат за 43 лева.

Над 100 човека са потърсили помощ в САЩ след гаргара с белина

Хлорен диоксид, прочетете си в интернет. Това е – Це Де Ес и ММС, което купуват хората Не препоръчвам. Аз съм опаковачка тука и гледам заявките и ги опаковам. Не съм медицинско лице, за да препоръчвам нещо. Ами прочетете малко повече, консултирайте се със знаещите хора и тогава. Ще намерите информация в групите за хлорен диоксид и в интернет. Като прочетете протоколите на Калкер. Потърсете в интернет протоколите на Калкер. Ще ви излезе много информация“, казва продавачката.

Администраторът на една от фейсбук групите, където такъв тип търговия може да се случи, отказва да говори пред bTV със следните мотиви: "Казах ти - хлорен диоксид прецаква тотално фарма мафия в световен мащаб. Никой няма да ти позволи да кажеш истината!!! Ще те пречукат. От ухо на ухо станахме десетки хиляди. Стотици в групите оправиха тежка корона за 36-72 часа. Хиляди (излекувани) от пърхут до рак единствено с хлорен диоксид. Не съм стъпвал в аптека от 2012 г. Хлорен диоксид използват десетки хиляди в България от общ работник през лекари, хирурзи, силни адвокати, политици".

В тази група има 6000 души, а лечението се осъществява със съвети в групата. Някои се оплакват от главоболие, след като са пили препарата, но други им обясняват, че вероятно се дължи на пълнолуние или слънчеви изригвания.

Нормално ли е двама експерти да обясняваме да не се пие препарат, който се ползва в тоалетната?

Това заяви националният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев заради случай с човек, продаващ "чудотворни лекарства", които всъщност забър...

Най-чести са консултациите за лечение на коронавирус. От публикациите в профила на един от най-активните администратори на групата става ясно, че човекът, до когото потребителите се допитват как се лекуват различни заболявания, работи като шпакловчик. Отклонява покана да разкаже за хлорния диоксид, не вярва на медии, държава, лекари. Още няколко подобни групи правят последователите на това движение десетки хиляди. Само в България.

Откакто стана всичко това с вируса, в Испания се създаде мрежа от докторите за истината. В Германия също мрежа от докторите за истината. И всички тези лекари излизат и казват истината. И всичко това става извън медиите, извън държавата“, казва Росен Бакалов.

„Пиенето на тези разтвори може да доведе до много тежки и дори фатални последици“, каза шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов пред bTV.

„Подобни продукти, които не са лекарствени, не трябва да се приемат от хора. Хлорният диоксид се използва като дезинфектант, описано е, че не трябва да се приема.

Той допълни, че с Министерство на здравеопазването ще бъдат определени мерки, с които максимално ефективно да се преустанови продажбата на тези разтвори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Коронавирусът в България: В 20 области няма нови случаи

Чрез мобилно приложение вече научаваме в коя аптека има дадено лекарство

Проф. Ива Христова: Грипът доминира над ковид

Ръст в броя на новите случаи на Ковид у нас за денонощие

Ин витро процедурите в България: Проблеми и решения (ВИДЕО)

България приема около 50 хил. медицински туристи годишно

Коронавирусът отключва заболяване при един от петима души

Забраняват създаването на нови болници до гласуване на новата здравна карта на България

Сблъсъци: Работещи в детското и училищното здравеопазване в София протестират (СНИМКИ)

Болница в Пловдив спечели дело срещу НЗОК

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com