Лекар: Кой позволява да се разпространяват ненаучни и престъпно вредни изявления като тези на Мангъров и Първанова?

12269
Лекар: Кой позволява да се разпространяват ненаучни и престъпно вредни изявления като тези на Мангъров и Първанова?
Снимка: Getty Images/Guliver

“Поразена съм от наглостта и липсата на абсолютен професионализъм, колегиалност, лекарска етика и търсене на евтина сензация от персони като Мангъров и Първанова. В шок съм как хора в обкръжението ми, които съм считала за образовани и интелигентни, приятели, пишат и правят генерални глупости и нелепости, протестират срещу носене на маски, спорят, кодошат се и се келешат с този вирус“. Това пише дългогодишният доктор Елена Радева на страницата си във Facebook. Тя уточнява, че е лекар с 30-годишна практика, 20 от които са във Франция.

Маските при учениците са по-скоро рисков фактор, отколкото предпазващ

Госпожо Първанова, оповестихте информация, че фалшиво положителните PCR тестове са над 50%. Това за България ли се отнася? Това е в св...

“В България до момента не е имало и първа вълна, в сравнение с това, което преживяха Испания, Италия, Франция. Затова просто си затворете устите, престанете да ръсите небивалици и фантазии, защото нито сте учили медицина поне 10 години от живота си, нито сте носили отговорност за здравето на друг човек, а камо ли да сте се сблъсквали с коронавирус“, пише още тя. Д-р Радева е категорична, че заедно със съпруга си, който също е доктор, както и с останалите си колеги никога не са виждали нещо подобно като COVID-19.

„В момента, в който го видите, не го забравяте никога. Диагнозата е на лицето на болния. Ако сте виждали паднал стар едва дишащ кон, със зачервени очи, почти изскочили от орбитите - това е. Никой не знае кога, след колко дни (най-често 7-14) този болен ще се влоши, дори и в привидно здраве и леко покашлящ. Болни по 72 дни в интубация. Хора-зомбита. Живите мъртви. Седем листа епикризи на 30 годишни пациенти. Спасени, не могат да ходят с дегенеративни неврологични промени. Излизат от ритъм. Правят епилептични гърчове“, пише специалистът. 

“Питам се къде в България в момента е Лекарския съюз като орган и кой позволява да се разпространяват по печат и медии подобни ненаучни и най-вече престъпно вредни изявления като тези на Мангъров, Първанова и прочее патоанатоми“, пита д-р Радева.

“Такава тежка, драматична и най-вече неуправляема клинична картина не е имало при никой друг грип в света досега. Неуправляема, защото с дни и седмици си привидно подобрен, и после пак те интубират. Маската от хирургичен тип не предпазва от заразяване. Тs са сигурност за човека срещу теб, че ти самият, ако си случайно заразен от вчера и си в инкубационен период, няма да заразиш и убие съседа си, възрастен, онкоболен или просто хипертоник. А напоследък се очерта, че България, освен че е страна на лаици, е основно страна на егоисти, които дървенофилософстват, че маските скрили детските усмивки на отрочетата им, докато цял свят безропотно и дисциплинирано пази близки и съседи“, категорична е още тя.

Бивш депутат и лекар твърди, че коефициентът на смъртност от COVID-19 в България е по-нисък от този за грипа

Впечатляваща дълга позиция с критики срещу информационното представяне на т.нар. втора вълна на коронавируса публикува в личния си проф...

Пълният пост на д-р Радева може да видите тук:

Вече доста ми се насъбра от кретенизъм и профанщина, идваща на талази от рОдината. За тези, които малко ме познават, съм...

Публикувахте от Eléna Radéva Nikolova в Сряда, 23 септември 2020 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Коронавирусът в България: В 20 области няма нови случаи

Чрез мобилно приложение вече научаваме в коя аптека има дадено лекарство

Проф. Ива Христова: Грипът доминира над ковид

Ръст в броя на новите случаи на Ковид у нас за денонощие

Ин витро процедурите в България: Проблеми и решения (ВИДЕО)

България приема около 50 хил. медицински туристи годишно

Коронавирусът отключва заболяване при един от петима души

Забраняват създаването на нови болници до гласуване на новата здравна карта на България

Сблъсъци: Работещи в детското и училищното здравеопазване в София протестират (СНИМКИ)

Болница в Пловдив спечели дело срещу НЗОК

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com