Лекар: Кой позволява да се разпространяват ненаучни и престъпно вредни изявления като тези на Мангъров и Първанова?

12277
Лекар: Кой позволява да се разпространяват ненаучни и престъпно вредни изявления като тези на Мангъров и Първанова?
Снимка: Getty Images/Guliver

“Поразена съм от наглостта и липсата на абсолютен професионализъм, колегиалност, лекарска етика и търсене на евтина сензация от персони като Мангъров и Първанова. В шок съм как хора в обкръжението ми, които съм считала за образовани и интелигентни, приятели, пишат и правят генерални глупости и нелепости, протестират срещу носене на маски, спорят, кодошат се и се келешат с този вирус“. Това пише дългогодишният доктор Елена Радева на страницата си във Facebook. Тя уточнява, че е лекар с 30-годишна практика, 20 от които са във Франция.

Маските при учениците са по-скоро рисков фактор, отколкото предпазващ

Госпожо Първанова, оповестихте информация, че фалшиво положителните PCR тестове са над 50%. Това за България ли се отнася? Това е в св...

“В България до момента не е имало и първа вълна, в сравнение с това, което преживяха Испания, Италия, Франция. Затова просто си затворете устите, престанете да ръсите небивалици и фантазии, защото нито сте учили медицина поне 10 години от живота си, нито сте носили отговорност за здравето на друг човек, а камо ли да сте се сблъсквали с коронавирус“, пише още тя. Д-р Радева е категорична, че заедно със съпруга си, който също е доктор, както и с останалите си колеги никога не са виждали нещо подобно като COVID-19.

„В момента, в който го видите, не го забравяте никога. Диагнозата е на лицето на болния. Ако сте виждали паднал стар едва дишащ кон, със зачервени очи, почти изскочили от орбитите - това е. Никой не знае кога, след колко дни (най-често 7-14) този болен ще се влоши, дори и в привидно здраве и леко покашлящ. Болни по 72 дни в интубация. Хора-зомбита. Живите мъртви. Седем листа епикризи на 30 годишни пациенти. Спасени, не могат да ходят с дегенеративни неврологични промени. Излизат от ритъм. Правят епилептични гърчове“, пише специалистът. 

“Питам се къде в България в момента е Лекарския съюз като орган и кой позволява да се разпространяват по печат и медии подобни ненаучни и най-вече престъпно вредни изявления като тези на Мангъров, Първанова и прочее патоанатоми“, пита д-р Радева.

“Такава тежка, драматична и най-вече неуправляема клинична картина не е имало при никой друг грип в света досега. Неуправляема, защото с дни и седмици си привидно подобрен, и после пак те интубират. Маската от хирургичен тип не предпазва от заразяване. Тs са сигурност за човека срещу теб, че ти самият, ако си случайно заразен от вчера и си в инкубационен период, няма да заразиш и убие съседа си, възрастен, онкоболен или просто хипертоник. А напоследък се очерта, че България, освен че е страна на лаици, е основно страна на егоисти, които дървенофилософстват, че маските скрили детските усмивки на отрочетата им, докато цял свят безропотно и дисциплинирано пази близки и съседи“, категорична е още тя.

Бивш депутат и лекар твърди, че коефициентът на смъртност от COVID-19 в България е по-нисък от този за грипа

Впечатляваща дълга позиция с критики срещу информационното представяне на т.нар. втора вълна на коронавируса публикува в личния си проф...

Пълният пост на д-р Радева може да видите тук:

Вече доста ми се насъбра от кретенизъм и профанщина, идваща на талази от рОдината. За тези, които малко ме познават, съм...

Публикувахте от Eléna Radéva Nikolova в Сряда, 23 септември 2020 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Коронавирусът в България: Само в 6 области има открити нови случаи

Проф. Григор Димитров: 50% от бюджета на НЗОК е за болнично лечение

Удължават забраната за износ на инсулин и антибиотици за деца

Без европари за Детски център за лъчелечение и протонна терапия - защо, пита Карлос Контрера

Първи случай на лаймска болест у нас

Инфекционист: Трябва да се научим и сами да отстраняваме кърлежите

"Няма основание за паника": Инфекционист напомня, че дозите при ваксината срещу морбили са две

Проф. Ива Христова с подробности за случая на морбили у нас и ухапванията от кърлежи

Няма открити нови случаи на коронавирус у нас за денонощие

Епидемиолог: Има риск за пробив на морбили в България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване