Млад лекар предложи на Мангъров да се обзаложат дали ще има последствия от ваксините

14241
Млад лекар предложи на Мангъров да се обзаложат дали ще има последствия от ваксините
Снимка: БГНЕС

Официално предизвиквам доц. Мангъров да се включи срещу моя залог, че масовата ваксинация с иРНК ваксини няма да има тежки дългосрочни последици за човечеството – със сума по негов избор и без ограничения. Това написа на профила си във Facebook Габриел Димитров, млад лекар, завършил в Медицинския университет - София.

Той е основател и на една от популярните научни организации в интернет - "Българско рационално общество".

Припомняме, че в интервю пред Мартин Карбовски доц. Атанас Мангъров обяви, че единственото нещо, което се знае за ваксините срещу коронавирус, е, че се получава зачервяване около мястото на убождането и се вдига температура. "Това, което не е проучено, са ефектите след няколко години. Дяволът е в детайлите", категоричен беше мангъров.

Именно това изказване провокира Димитров да го предизвика.

"Предизвиквам и всички останали, които споделят аргумента, че иРНК ваксините срещу COVID-19 не са проучени в дългосрочен период, следователно те биха могли да са опасни, а не полезни за обществото. Имате ли смелостта да защитите аргументите си с пари? Добре дошли сте", пише младият лекар.

"С този залог искам да предизвикам антивакс движението и всички останали хора, които разпространяват подобен аргумент и сеят съмнение в обществото, правейки хората по-малко склонни към ваксинация", добавя той. 

Публикуваме пълното изявление на Габриел Димитров без редакторска намеса:

Официално предизвиквам доц. Мангъров да се включи срещу моя залог, че масовата ваксинация с иРНК ваксини няма да има тежки дългосрочни последици за човечеството – със сума по негов избор и без ограничения.

Линк към залога има в края на публикацията ми.

В предаването на Мартин Карбовски от 02.03.21 доц. Мангъров заяви следното: „За да говорим за нещо, трябва да имаме данни, а ние данни нямаме. Цялата история е от няколко месеца. Самите лекари не знаят. Единственото нещо, което се знае, е, че се получава зачервяване около убождането, да се вдигне температура или неразположение. Това, което не е проучено, са ефектите след няколко години. Дяволът е в детайлите.“

Предизвиквам и всички останали, които споделят аргумента, че иРНК ваксините срещу COVID-19 не са проучени в дългосрочен период, следователно те биха могли да са опасни, а не полезни за обществото. Имате ли смелостта да защитите аргументите си с пари? Добре дошли сте.

Залог №862: „Няма да има сериозни дългосрочни нежелани реакции от масовата иРНК ваксинация срещу COVID-19“

Описание: „Ваксинацията срещу COVID-19 е в ход по целия свят. Един от най-големите аргументи, които предизвикват съмнение в медицината, базирана на доказателства, и използваната нова иРНК технология, е, че тези ваксини не са доказани като безопасни в дългосрочен план, следователно ваксинацията с иРНК може да бъде опасна за обществото.

С този залог искам да предизвикам антивакс движението и всички останали хора, които разпространяват подобен аргумент и сеят съмнение в обществото, правейки хората по-малко склонни към ваксинация.

Настоящите иРНК ваксини, които са в програмите за масова ваксинация и са доказани като безопасни и ефективни в рандомизирани двойно-слепи проучвания, са тези на Модерна и Пфайзер. Всяка иРНК ваксина със същите резултати в бъдеще също се включва в този залог.

Под сериозни дългосрочни нежелани реакции имам предвид дългосрочна или доживотна инвалидност и смърт, причинени от всякаква доказана mRNA ваксина през следващите 5 или повече години. Всякакъв ефект от този вид трябва да бъде доказан чрез стандартите на медицината, базирана на доказателства.

Обикновено се счита за добра практика да пожелаем късмет на опонентите си. Но в тази ситуация бих се въздържал от това!“

Връзка към залога: https://longbets.org/862/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Доктори разкриват: Уникална научна разработка успява да съхрани стабилността на витамините в своята формула

Ръст в броя на заразените с Ковид за денонощие

Здравното министерство: От 1 април хартиените рецепти за антибиотици отпадат напълно

Поставят основите на институт за иновативна медицинска наука

Българин разработва робот зъболекар за домашно ползване

Улеснение за лекарите: Е-рецепти и без интернет

Медицинският хеликоптер с първи тренировъчен полет (СНИМКИ)

"Тренировка за спасителна мисия": Медицинският ни хеликоптер излиза на терен

Коронавирусът в България: Едва 1 случай е открит за денонощие

Коронавирусът в България: Само в 2 области има открити нови случаи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване