Научната лаборатория на Байер за деца вече е дигитална

2753
Научната лаборатория на Байер за деца вече е дигитална
Снимка: Active Group

От ноември тази година Научната лаборатория за деца -  „Байлаб“ преминава в изцяло дигитален формат, чрез който предоставя на деца, родители и учители забавни ресурси от света на природните науки.

Лабораторията се провежда в България от 2015 година, като представя научни експерименти от сферите на химия, биология и физика по атрактивен начин, така че да предизвика интереса на децата към науката. През изминалите години над 5600 ученици на възраст от 6 до 12 години взеха участие в изданията на „Байлаб“.

От 2020 г. онлайн на bayer.bg/baylab всички, които проявяват интерес към природните науки, ще имат достъп до различни материали, видеа и интересни експерименти, които нагледно обясняват важни за човека и природата процеси и явления и могат да бъдат направени лесно у дома. Съдържанието е на български език и е подходящо за деца на възраст между 5 и 12 години; част от него е във формат, достъпен за сваляне и ползване извън платформата.

„В настоящата ситуация е изключително важно новото познание да е представено занимателно, интерактивно, да събужда любопитството и любознателността на децата. Ефективното учене има когнитивна и социално-емоционална компонента. Когато става въпрос за природни науки е важно практическата част да може да се реализира безопасно у дома с подкрепа на родители и учители. Надяваме се чрез дигиталния формат на Байлаб да допринесем за много приятни и споделени моменти за малките откриватели,“ каза Екатерина Карпузова, Управляващ директор на Байер България.

„Кои научни процеси ни помагат за приготвяне на закуска?“, „Как да си направим лава-лампа или преспапие у дома?“, „Как цветята утоляват жаждата си?“, „Каква е връзката между науката и карането на колело?“, „Правилно ли мием ръцете си?“ са малка част от въпросите, чиито отговори дават ресурсите на „Байлаб“. Екипът учени на TechnoMagicLand разработи видеа с интересни експерименти, които да допълнят съдържанието на дигиталната лаборатория.

Достъпът до всички материали в „Байлаб“ е безплатен и без нужда от регистрация на bayer.bg/baylab от 23.11.2020г., като съдържанието ще се обновява на регулярна база.

„Байлаб“ е инициатива на Байер, която цели да даде възможност на повече млади хора да се докоснат до науката по забавен и занимателен начин и която се реализира в България със съдействието на Регионалните управления на образованието (РУО) в страната и приятелската подкрепа на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН) и TechnoMagicLand.

За Байер

Байер е международна компания с основен опит в областите на науките за живота – здравеопазване и земеделие. Продуктите и услугите на Байер целят да носят полза на хората, подкрепяйки усилията за преодоляване на основни предизвикателства следстие от нарастването и застаряването на населението в световен мащаб. В същото време Групата цели да създава стойност и увеличава потенциала си за печалбa, чрез иновации и растеж. Байер се ангажира с принципите на устойчивото развитие, а марката Байер стои зад доверие, отговорност и качество в цял свят. През финансовата 2019 г. в Групата работят около 104 000 служители, а компанията реализира продажби в размер на 43.5 млрд. евро. Капиталовите разходи възлизат на 2.9 млрд. евро, а разходите за научноизследователска и развойна дейност на 5.3 млрд. евро. За повече информация посетете www.bayer.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Чрез мобилно приложение вече научаваме в коя аптека има дадено лекарство

Проф. Ива Христова: Грипът доминира над ковид

Ръст в броя на новите случаи на Ковид у нас за денонощие

Ин витро процедурите в България: Проблеми и решения (ВИДЕО)

България приема около 50 хил. медицински туристи годишно

Коронавирусът отключва заболяване при един от петима души

Забраняват създаването на нови болници до гласуване на новата здравна карта на България

Сблъсъци: Работещи в детското и училищното здравеопазване в София протестират (СНИМКИ)

Болница в Пловдив спечели дело срещу НЗОК

Евростат: България е с най-висока смъртност от COVID-19 в ЕС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com