Нов случай на коронавирус в Русе - 69-годишен със симптоми

9369
Нов случай на коронавирус в Русе - 69-годишен със симптоми
Снимка: A1

Нов случай на коронавирус COVID-19 е установен в Русе. По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта е констатирано лице, заболяло от коронавируса. Става въпрос за 69-годишен мъж от Русе, който от 01.07.20 г. се оплаква от изпотяване и повишена телесна температура. През изминалия петък обаче сред симптомите се появяват още леки болки в гърлото, както и слаба кашлица. Същият ден е хоспитализиран в обособения сектор за лечение на пациенти с COVID-19 в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.

До Белодробната болница 69-годишнят мъж стига с автомобил на свой приятел, който към момента е поставен под 14 дневна домашна карантина. От направеното му рентгеново изследване става ясно наличието на пневмония. За сега пациентът е в стабилно състояние. Няма данни да е контактен на някой от установените преди това случаи с COVID-19 в област Русе. Медицинският персонал, обслужвал пациента, е използвал лични предпазни средства. Важно е да се отбележи, че новоконстатираният случай ще бъде обявен в Единния информационен портал най-вероятно утре (06.07.20 г.). От Областна администрация - Русе припомнят, че към статистиката са отбелязани още двама пациенти с COVID-19, които са родом от Русе, но живеят съответно в Бургас и София.

В Русе уверяват, че Спешна помощ ще работи, въпреки 11 карантинирани медици

Няма да имаме кадрови проблеми. Това твърдят от Спешна помощ в Русе, където 11 медици са под карантина. Там работят общо 80 души. Ник...

С този случай общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 36, като активните случаи са 19. 7 от тях са хоспитализирани, а останалите 12 са на домашно лечение. От началото на пандемията броят на излекуваните от коронавирусна инфекция в област Русе е 17. От тях 13 са били на домашно лечение, а другите 4-ма са били хоспитализирани. Интересен е и фактът, че от активните случаи в региона 26% са мъже, а жените са 74%, което като бройка означава съответно 5 и 14 души. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията в региона - 22 са жените, а мъжете са 14, което в проценти е респективно 61% и 39%.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 440, а за други 5 837 тя вече е изтекла. Така, общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина, е 6 277.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Чрез мобилно приложение вече научаваме в коя аптека има дадено лекарство

Проф. Ива Христова: Грипът доминира над ковид

Ръст в броя на новите случаи на Ковид у нас за денонощие

Ин витро процедурите в България: Проблеми и решения (ВИДЕО)

България приема около 50 хил. медицински туристи годишно

Коронавирусът отключва заболяване при един от петима души

Забраняват създаването на нови болници до гласуване на новата здравна карта на България

Сблъсъци: Работещи в детското и училищното здравеопазване в София протестират (СНИМКИ)

Болница в Пловдив спечели дело срещу НЗОК

Евростат: България е с най-висока смъртност от COVID-19 в ЕС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com