Още един пастор от конференцията в Перущица стана жертва на коронавирус

2494
Още един пастор от конференцията в Перущица стана жертва на коронавирус
Снимка: Getty Images/Guliver

Почина 47-годишният евангелистки пастор от пловдивското село Костиево, който бе заразен с коронавирус. В продължение на две седмици той е бил интубиран, но лекарите не са успели да го спасят, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Духовникът е бил заразен на евангелисткото събрание в Перущица в началото на юни. Той е четвъртият евангелистки пастор, присъствал на събранието, който губи битката с коварната болест, припомня 24 часа.

Бил ли е на евангелската сбирка в Перущица един от заразените в Сунгурларе?

Трима служители на община Сунгурларе с коронавирус, затвориха общината и детските градини. В града са въведени допълнителни мерки: спр...

На фаталната религиозна сбирка са присъствали петдесетина души от цялата страна. Трима от евангелистките пастори вече си отидоха. Сред жертвите са духовният водач на църквата в ромския квартал "Запад" на Перущица Салчо Салчев, а също и пасторите от Варна и от ямболското село Козарево. Заразени са също пасторите от Карлово, Раковски и Селци.

„Щамът на COVID-19, с който са заразени хората в Перущица, е много по-опасен от останалите, които се разпространяват у нас“, обясни наскоро Дани Каназирева. Проучването на РЗИ е стигнало да заключението, че вирусът е внесен от холандски пастор, присъствал на евангелистката конференция.

Към настоящия момент общият брой на пациентите с COVID-19 в Пловдивска област е 279. От тях в общините: Пловдив – 147, Карлово – 10, Кричим – 19, Хисар – 2, Родопи – 42, Стамболийски – 14, Калояново – 1, Перущица – 17, Раковски – 6, Марица - 4, Асеновград – 9, Брезово – 1, Куклен – 3, Садово – 4.

„Ситуацията е динамична. Следим внимателно как се развива в областта и сме в непрекъсната връзка с РЗИ и МВР. Следим внимателно и указанията от НОЩ и Здравното министерство. Важното е всички да продължим да спазваме мерките и да бъдем отговорни, коментира последните данни на РЗИ областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева. Към днешна дата оздравелите пациенти са 103, а на домашно лечение са 123. Към момента са хоспитализирани 46 лица, един пациент е интубиран.

Още един пастор почина след евангелистката сбирка в Перущица

Втори пастор почина с COVID-19 след евангелистката сбирка в Перущица за последните 24 часа. Това е Салчо Салчев от църквата в ромския к...

Случаите от днес са 5 и всички са на домашно лечение към момента. От тях в Пловдив са двама – мъж на 19 години, посетил дискотека, която вече е затворена заради други случаи на коронавирус. Вторият е полицай на 42 години, изследват се контактните му лица. Останалите трима са в областта – военен от община Асеновград, жена на 80 години от община Кричим и мъж от община Марица.

Относно въпроси, свързани с установен случай на надзирател в затвора в Пловдив, от щаба уточниха, че са предприети всички мерки и предписания на здравните власти. Надзирателят е на домашно лечение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

5400 лева струва фиктивната операция на жената в Бургас

Коронавирусът в България: Едва 2 са новите случаи за денонощие

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Стартира велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Ръст в броя на новите случаи на коронавирус у нас за денонощие

Очаквано: Човек на ГЕРБ поема ръководството на НЗОК

Отново протест: Искат оставките на здравния министър и на шефа на “Пирогов“

Спад в броя на новите случаи на Ковид за денонощие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване