Почина бившият шеф на ”Съдебна медицина” в София

10831
Почина бившият шеф на ”Съдебна медицина” в София

На 61-годишна възраст почина един от най-добрите съдебни лекари в България - професор Станислав Христов, съобщиха от УМБАЛ "Александровска" в София.

Проф. Христов бе началник на Клиниката по съдебна медицина и деонтология на УМБАЛ „Александровска“ в периода 2003-2015 г. и ръководител на Катедрата по съдебна медицина и деонтология към Медицински факултет на Медицински университет - София през периода 2008-2015 г.

Учебни гранати всяха паника в Александровска болница

Две учебни гранати, оставени преди време в помещение в една от сградите на Александровска болница, създадоха,суматоха днес в здравното ...

Станислав Христов е роден на 6 юни 1956 г. в София. Завършва Медицинския университет в столицата през 1982 г. За една година работи в Монтана, а от 1983 г. постъпва на работа в Катедрата по съдебна медицина в София. Има 4-годишна специализация в Москва.

Той e основоположник на съвременната съдебномедицинска биотрасология в България. Под негово ръководство се развиват съвременните направления в съдебномедицинската наука и практика, като ДНК-анализ при изследване на веществени доказателства, спорен родителски произход, идентификация на личността, био-трасологични изследвания на увреждащите фактори върху човешкото тяло, отравяния с наркотични и психотропни вещества.

Проф. Христов има значителен принос в проучването на огнестрелни наранявания. През 2013 г. получава приза „любим преподавател“ на абсолвентите на Медицински университет - София, на чийто бал е почетен гост.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com