Предлагат доц Атанас Мангъров за нов главен здравен инспектор

4623
Предлагат доц Атанас Мангъров за нов главен здравен инспектор
Снимка: Actualno.com

Незабавно разпускане на Националния оперативен щаб поискаха от партия АБВ. Лидерът Румен Петков обоснова настояването с липсата на аргументи за техните решения, действия и бездействия.

"Убедени сме, че ще дойде време от тези хора да се търси отговорност", каза Петков и добави: "За тях конюнктурата, постът е всичко, за тях здравето на нацията е нищо". Той припомни, че заради спирането на планови операции и пазенето на ковид-места в болниците доведе до големия брой смъртни случаи миналата година.

Незабавно - оставка на ЦИК и разпускане на НОЩ искат от АБВ

Като абсурдни определи идеите на премиера за избягване на нови избори лидерът на АБВ Румен Петков. "Трите оферти на Борисов са абсурдни...

"10 хиляди българи миналата година умряха заради хаоса и неспособността на здравните власти", изтъкна Петков. АБВ настояват при структурирането на такова звено като инструмент на държавата, в него да намерят място инфекционисти и епидемиолози, каза още лидерът на партията и съобщи, че ще настояват следващият здравен министър незабавно да уволни държавния санитарен инспектор, който по думите му е неспособен да изпълни със съдържание от гледна точка на обществения интерес ролята, която има. “Следващият здравен министър от новия кабинет да уволни държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който да бъде заменен от доц. Атанас Мангъров“, поискаха още от партията.

Доц. Атанас Мангъров, който беше кандидат-депутат от АБВ, изрази надежди, че "с новото Народно събрание, начело на хората, които управляват пандемията в страната ще застанат истински епидемиолози и хора, които разбират от инфекциозни заболявания, а не хора, които поради факта, че били чели много, са сложени там да изпълняват чужди нареждания".

Румен Петков съобщи, че АБВ са предложили на доц. Мангъров да продължат съвместната си работа и подчерта, че единствени се изправят пред обществото със стремежа за нормален живот и работещи институции. Самият медик заяви, че за него изборната кампания била нещо ново, с което не се е сблъсквал до този момент. Оказало се, че от АБВ споделят сходни възгледи и целта на кампанията била да се обясни какво би могло да се направи от медицинска гледна точка да се върнем по-бързо към нормален живот. В значителна степен бяхме чути, но все пак в нашето общество се налагаше страх, предупреди доц. Мангъров.

Според него до една-две седмици случаите на коронавирус ще затихнат. Доц. Мангъров е сигурен, че нещата нямало да бъдат такива, каквито били, защото щяло да има промени във възгледите сред хората. Всички безсмислени затваряния - отваряния - всичко това било една безсмислица от епидемиологична гледна точка и начини за всяване на страх, изтъкна медикът. Той се надява в новото Народно събрание да влазят истински епидемиолози и хора, които разбират от инфекциозни заболявания.

Доц. Атанас Мангъров: Гласувах за това да се върнем към нормален живот и да си оправим държавата

"Гласувах машинно. Става бързо. Гласувах за това да се върнем към нормален живот и да си оправим държавата". Това каза пред журналисти ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Подобряват психиатричната грижа у нас с промени в Закона за здравето

Коронавирусът в България: Само в 6 области има открити нови случаи

Проф. Григор Димитров: 50% от бюджета на НЗОК е за болнично лечение

Удължават забраната за износ на инсулин и антибиотици за деца

Без европари за Детски център за лъчелечение и протонна терапия - защо, пита Карлос Контрера

Първи случай на лаймска болест у нас

Инфекционист: Трябва да се научим и сами да отстраняваме кърлежите

"Няма основание за паника": Инфекционист напомня, че дозите при ваксината срещу морбили са две

Проф. Ива Христова с подробности за случая на морбили у нас и ухапванията от кърлежи

Няма открити нови случаи на коронавирус у нас за денонощие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване