Столичен архитект пожела на "АнтиваксЕрите да мрЪт" и забрани на неваксинирани да влизат в офиса му

11090
Столичен архитект пожела на "АнтиваксЕрите да мрЪт" и забрани на неваксинирани да влизат в офиса му
Снимка: iStock

Cобственикът на стoличнa фирмa пoжeлa нa "aнтивaкcЕритe дa мрЪт пo улицитe".

Нa врaтa нa седалището му e зaлeпeнa дългa бeлeжкa, нa кoятo e пoяcнeнo, чe зa вcички вaкcинирaни вхoдът e cвoбoдeн, a ocтaнaлитe прocтo "дa мрЪт". Утoчнeнo e, чe тoвa e cпeциaлнo грaждaнcкo oтнoшeниe към нeдъзитe нa oбщecтвoтo в България. И зa дa e пo-яcнo пocлaниeтo, oт фирмaтa ca oтдeлили цялa cтрaницa, зa дa oбяcнят кaк ce прoизнacя и пишe "мрaт" в рaзличнитe крaищa нa cтрaнaтa - според диалекта.

В Словения не може да се зарежда гориво без здравен сертификат

В съответствие с по-строгите епидемиологични мерки на правителството на Словения, от днес шофьорите не могат да зареждат гориво на бенз...

Надписът е лично оформен и сложен от арх. Младен Младенов на входа на представителството на компанията му "С.А.Г. груп" в кв. "Лозенец". Actualnо.com успя да се свърже с Младенов по телефона, който в момента се намира в чужбина. Той разказа, че решението му да сложи надписа датира от три месеца.

“Преди време реших, че всички в офиса, където работят, трябва да се ваксинират. И тогава тези, които бяха от София, в моя екип, го направиха, а всички провинциалисти ми казаха “Не”! Сега вече нямам неваксинирани служители, защото тези, които не изпълниха разпореждането ми, бяха освободени. Не можах да повярвам, когато единият от служителите ми каза, че не иска да се ваксинира, защото смятал, че ще му навреди на половата активност”, разказа Младенов.

Според него тези, които са кореняк софиянци, отдавна са разбрали ползите от ваксинирането, за сметка на хората от провинцията.

Неизползваните ковид ваксини, които може да бракуваме, са на стойност няколко милиона евро

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев отново постави въпроса за задължителната ваксинация на работещите в определени се...

“Изразът "да мрат" не е мой. Той е от пролетта на 2020 година, когато в САЩ изнасяха трупове по улиците в чували. По време на ваксинациите имаше такъв призив, че ако не го направят, хората ще умрат по улиците, защото болниците са препълнени", добави той.

Младенов заяви, че е категорично "За" ваксинирането, защото според него държавата вече се задъхвала от антиваксърите. По този повод той цитира думите на известния политик Андрей Ляпчев - "Со кротце, со благо и со малце кьотек (бой)".

“Не мога да разбера защо антиваксърите смятат, че целят свят им е длъжен. Трябва да им купуваме ваксини, трябва да ги молим с бъклица да се ваксинират, трябва да ни ходят по нервите непрекъснато. Не може такава анархия. На Запад няма неваксинирани, няма хора без сертификати. Трябва здрава ръка в наша държава и за тези хора. Категорично тези, антиваксърите, трябва да бъдат въдворени, за да може държавата да излезе от тази криза. Виждате, че бюджетът се задъхва. Демокрацията не е за България, иска сездрава тояга", коментира Младенов. 

В заключение архитектът заяви, че категорично няма да махне надписа от сградата, дори и ако има съдебни дела срещу него. Младенов добави, че вече е получил съобщения със заплахи и обидни думи, но това по никакъв начин не го безпокояло.

“Тези антиваксъри се разболяват, товарят бюджета, ние плащаме, а те си щракат с пръсти. Ние не можем да пътуваме нормално, бизнесът страда, хората стоят без работа и се оказва, че една тумба неваксинирани клатят държавата. Ваксинацията (срещу КОВИД-19) трябва да стане задължителна, а хората които не желаят да го направят да им бъдат отнети правата за здравно осигуряване", смята той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Ръст в броя на заразените с Ковид за денонощие

Здравното министерство: От 1 април хартиените рецепти за антибиотици отпадат напълно

Поставят основите на институт за иновативна медицинска наука

Българин разработва робот зъболекар за домашно ползване

Улеснение за лекарите: Е-рецепти и без интернет

Медицинският хеликоптер с първи тренировъчен полет (СНИМКИ)

"Тренировка за спасителна мисия": Медицинският ни хеликоптер излиза на терен

Коронавирусът в България: Едва 1 случай е открит за денонощие

Коронавирусът в България: Само в 2 области има открити нови случаи

"Лекари в помощ на пациентите": Естроген зависими гинекологични заболявания (втора част)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване