Създателят на космическите храни разработи пробиотик с българския бацил срещу COVID-19

26215
Създателят на космическите храни разработи пробиотик с българския бацил срещу COVID-19
Снимка: iStock/Guliver

Създателят на космическите храни - българският учен проф. Никола Александров, и екипът му са разработили пробиотик на основата на "лактобацилус булгарикус", който бори COVID-19. За това съобщава clinika.bg.

Препаратът е на основата на козето мляко, което по състав е най-близко до майчиното, обявнява проф. Александров и допълва, че благодарение на българксия бацил - той има не само профилактични, но и лечебни свойства.

Пробиотикът се тества като съпътстващо средство при лечението на вируса от юли месец в Университетскатa многопрофилна болница за активно лечение в Плевен. До края на месеца в лечебницата са били третирани 20 лежащо болни от Инфекциозната клиника на УМБАЛ Плевен и 4 - амбулаторно. За момента няма данни пробиотикът да е повлиял зле на някой от пациентите.

Препаратът вече е с американски патент, има такъв и от Европейския патентен институт.

Как работят пробиотиците и защо да избера българското

Според определението на Световната здравна организация, пробиотиците са тези живи микроорганизми, които, прилагани в адекватни количест...

При COVID-19 най-често се развива стрептококова или стафилококова пневмония. Оказва се, че българската пръчицовидна бактерия унищожава тези микроорганизми, като същевременно подсилва имунитета. В резултат болните се възстановяват много по-бързо. По думите на проф. Александров заради това пробиотиците са и отлично профилактично средство срещу коронавирусите.

Оказва се, че разработеният пробиотик и ма добро въздействие върху кожата и лигавиците, която много често бива увредена при COVID-19. Подобно подобрение се наблюдавало при пациент с лющещ се епидермис, който страдал и от диабет. Имал и тежко възпаление в устата.

„След включването на пробиотика към основната терапия кожата по ръцете, раменете и главата, както и устната му кухина се възстановиха за дни", разказва проф. Александров и илюстрира случая със снимки, направени от лекарите в Инфекциозната клиника.

Полезното действие на българският бацил - какво още бори той?

„КОВИД-инфекцията удря силно артериолите, както се наричат на медицински език по-големите артерии, по-малките артерии и крайните разклонения на капилярите. Получава се тромбозиране и недостатъчно оросяване с кръв. Такива са и последните научни публикации за последиците от вируса.

Пробиотиците – добри бактерии

Още в древността Хипократ, бащата на медицината казал: „Всички болести започват от червата!”. В това, няма нищо необичайно....

Затова хората с увредени кръвоносни съдове в резултат на хипертония, например, диабет или затлъстяване, биват засягани по-тежко от болестта. На това се дължи и фактът, че по-уязвими са възрастните, отколкото младите и децата, обяснява професорът. Заразата засяга клетъчния имунитет, който е отговорен за вирусите и за онкологичните заболявания.

В резултат, тези диагнози се лекуват трудно, тъй като самият вирус и раковото образувание са вътре, в самата клетка.

Нещо повече, вирусите заразяват много бързо голям брой клетки наоколо, които на свой ред инфектират следващите.

Точно тук на помощ идва уникалният "лактубацилус булгарикус". Пробиотиците с него се дават на пациента паралелно със силните лекарства, за да подсилят точно клетъчният имунитет в борбата им с микроорганизмите.

Освен това, преди шест години екип на Индийската агенция за ядрени и космически изследвания с ръководител проф. Палок Айк установява, че той превръща макрофагите М2, които са щит срещу бактериите, в М1. М1 пък унищожават вирусите и раковите клетки.

Могат ли да бъдат вредни пробиотиците?*

Опасни ли са пробиотиците? А могат ли да бъдат? На тези въпроси дава в известна степен отговор и предизвиква размисли материал на Faceb...

„Това откритие дава отговор на въпроса защо точно българският бацил е ефикасно средство към основното лечение на COVID-19.Той увеличава и общата имунна защита на организма.", подчертава пред cliniцa.bg проф. Никола Александров.

Припомняме, че отново в края на юли международно изследване, ръководено от проф. Жан Бускет от университета в Монпелие показа, че киселото мляко е полезно в борбата и с коронавируса.

Проучване: Киселото мляко може да е помогнало за ниската смъртност от COVID-19 в България

* Проф. Никола Александров е доктор на медицинските науки, създател на космическите храни и създател на съвременните български пробиотици на основата на прочулия се по цял свят бацил – лактобацилус булгарикус. Генерал-майор е от запаса. Дълги години е бил началник на Катедрата по токсикология и алергология на Военномедицинската академия. В момента обаче се е посветил на новото откритие.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Коронавирусът в България: Едва 2 са новите случаи за денонощие

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Стартира велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Ръст в броя на новите случаи на коронавирус у нас за денонощие

Очаквано: Човек на ГЕРБ поема ръководството на НЗОК

Отново протест: Искат оставките на здравния министър и на шефа на “Пирогов“

Спад в броя на новите случаи на Ковид за денонощие

Подобряват психиатричната грижа у нас с промени в Закона за здравето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване