"Възраждане" пита: Кое е по-важно - най-големият санаториум на Балканите или спортна зала?

4335
"Възраждане" пита: Кое е по-важно - най-големият санаториум на Балканите или спортна зала?
Снимка: Actualno.com

"На 25.01.2021 година започва процедурата по участие в публичен търг за закупуването на белодробната болница в село Радунци, община Мъглиж. Поредният търг е с началната цена е 417 600 лева (цената е под данъчната оценка) или 213 515 евро. Общите дългове са на стойност 1,6 милиона лева. Болницата се продава като недвижим имот с право на строеж, но без земята върху която е построена". Това констатира партия "Възраждане" в своя официална позиция.

"Държавата е на път да загуби уникален за Балканите санаториум, като правителството дори не си помисля за идеята да погаси задълженията на собственото си дружество и да възстанови работата на лечебното заведение в условията на пандемия от COVID-19. Явно подобен проект не е от първостепенна важност и неговото финансиране не е на дневен ред", констатират от партията на Костадин Костадинов.

МЗ търси ликвидатор на болницата в Радунци

Министерство на здравеопазването отправя покана до всички заинтересовани лица, за избор на ликвидатор на „Специализирана болница...

Припомняме, че преди няколко дни стана ясно, че здравният министър наистина не планира държавата да се занимава с болницата засега, като от гледна точка "коронавирус" посочва, че сега по-важни са лечебните заведения, осигуряващи активна помощ, а не тези, които ще служат за възстановяване - ПОДРОБНОСТИ ТУК!

"Приоритет на управляващите от друга страна се оказа проект, който в най-кратки срокове предстои да бъде реализиран, определен като обект от първостепенно значение - многофункционалната спортна зала в Стара Загора, която по прогнози ще се изгради за около 24 млн. лв. Ако според Министерството на здравеопазването "пандемията от COVID-19 продължава да представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб", как може да се обоснове твърдението, че изграждането на спортна зала от затворен тип за 24 млн. лв. е от първостепенно значение, а най-голямата белодробна болница на Балканския полуостров не е?

Всички ние спазваме мерки и ограничения, наложени от правителството, заради продължаващата с месеци епидемична обстановка. Истината е, че няма никаква яснота кога ще приключи всичко това. Ние от Възраждане- Казанлък считаме, че приоритетите на управляващите в този несигурен и труден период, ясно изразени от това какво определят като обект с първостепенно значение, и какво – не, са практически израз на абсолютен политически цинизъм, подигравка с живота и здравето на българите.

Предвид пандемичната обстановка от COVID-19, в която се намираме вече близо една година и характерът на заболяването, което е от типа респираторно със сериозни последици за здравето, заявката за строителство на спортно съоражене от затворен тип, е меко казано нерентабилна.

В болницата в село Радунци си чакат заплатите от 2012 г.

Хиляди левове заплати имат да получават лекарите в болницата за долекуване на белодробни заболявания в село Радунци, Стара Загора. От ...

Нелогичните приоритети на правителството и липсата на какъвто и да е интерес от страна на Министерството на здравеопазването са силно смущаващи и дори пагубни за бъдещето развитие на Ковид-кризата", казват още от "Възраждане".

КАК НАЙ-ГОЛЯМАТА БЕЛОДРОБНА БОЛНИЦА НА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ СЪСИПАНА (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Експерт: Има бум на коклюш, но ваксинираните го изкарват по-леко

Симидчиев за НЗОК: ГЕРБ овладява напълно здравеопазването

Пред епидемия от коклюш ли е страната ни и кои са най-застрашени: Отговорите от Ангел Кунчев

Бебета в България са починали от коклюш

5400 лева струва фиктивната операция на жената в Бургас

Коронавирусът в България: Едва 2 са новите случаи за денонощие

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Стартира велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com