Защо децата в Германия боледуват по-рядко?

7929
Защо децата в Германия боледуват по-рядко?
Снимка: Shutterstock

Настъпва моментът, в който децата отново се връщат в училищата и детските градини, а всички знаем, че в тази среда настинките, хремата и кашлицата лесно се предават от дете на дете. За съжаление този сезон е свързан с повишен риск от заразяване с вируси. От една страна имунната система на малките деца е все още незряла и те са податливи на инфекции, а от друга - те отново попадат в среда с много хора, в която вирусите дебнат отвсякъде. За да посрещнем есента здрави, трябва да осигурим на най-малките навременна защита. 

Имунитетът е тази естествена отбранителна система, която има способността да улавя и унищожава патогените, но той не е постоянна величина и изисква ежедневни грижи и усилия.

Вашето малко съкровище има нужда от естествен и чист продукт, който да укрепи имунитета му и да го дари със сили за пълноценно развитие и успешно преминаване през предизвикателствата на новата учебна година.

ЗАЩО КОЛАСТРАТА Е НЕЗАМЕНИМА ЗА НАШАТА ИМУННА СИСТЕМА?

Няма друг продукт, който да притежава толкова много перфектно балансирани и силно концентрирани есенциални вещества като коластрата. Тя е пълноценно и гениално изобретение от природата, съдържащо всичко необходимо за правилното развитие и поддържане на стабилен имунитет

Коластрата е единственият натурален продукт, който съдържа всичките 5 класа естествени имуноглобулини (IgA, IgG, IgM, IgE, IgD), имащи основна роля в нашата имунна система. Имуноглобулините, известни още като антитела, идентифицират и неутрализират бактериите и вирусите, попаднали в организма ни. Освен това, коластрата е безценен източник на белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали, десетки широкоспектърни имуностимулатори, растежни фактори, лактоферин и други вещества, необходими за имунен отговор на организма ни срещу непрестанните атаки от външни фактори. Коластрата съдържа епителен растежен фактор, който укрепва лигавицата на дихателната система, особено уязвима във времена на вирусни епидемии.

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРАВИЛНАТА КОЛАСТРА?

Ключовите фактори при избор на коластра са произходът на коластрата и технологията на производство.

Германия е сред водещите страни по производство на висококачествена коластра. Още през 18-ти век немският лекар Christoph W. Hufeland открива благотворното влияние на коластрата от крави върху хората, особено върху имунитета. Малко по-късно през 1890г. в Института по хигиена в Берлин са открити имуноглобулините от двама имунолози, Емил фон Беринг и Китасато Шибасабуро, като първоначално са наречени „неутрализиращи вещества“. Имуноглобулините защитават имунната система на тялото, като регулират множеството пътища за унищожаване на клетките, в зависимост от вида на сигналите, които са получили, или от патогените, с които си взаимодействат.

Серията продукти с коластра от линията Имунокол Перфект са висококачествени биотехнологични изделия, произведени в Германия в град Кьонигсбрун – сърцето на Бавария. Корпоративната философия на внедреното производство се основава на холистичният подход, който засяга цялата производствена верига от придобиването, през обработката и разпространението на коластра на световния пазар, като се избягва дългосрочното транспортиране от фермата до производствената база, за да се запазят всички ценни съставки в най-висока степен. Коластрата в продуктите от Имунокол Перфект се добива от крави от конвенционално и биологично животновъдство в Германия и Австрия според най-високите стандарти за качество, сертифицирана по международните стандарти (IFS) и GMP за храните.

Всички коластри от серията Имунокол Перфект на ABOPHARMA са добити чрез патентована студена биотехнологична обработка, гарантираща 100 % запазване на полезните съставки. Това я прави уникална и я поставя на челна позиция като продукт с изключително висока стойност за здравето ни.

Всеки етап от производство им е прецизно контролиран и тестван, за да се гарантира възможно най-високата концентрация на състав и чистота на продуктите. При добиването й се взима под внимание фактът, че най-ценната коластра е тази, издоена през първите 24 часа от образуването й, тъй като съдържа максимален брой полезни вещества и е с най-високо съдържание на имуноглобулини. Процесът е съобразен и с международните стандарти за справедливо и устойчиво използване на ценните природни ресурси, като първо се подсигурява достатъчно количество за теленцето, за да бъде то захранено и да получи ценните за здравето му вещества и едва тогава се добива коластра за фармацевтични цели.

Освен това специално разработената производствена процедура позволява отделянето на мазнините и казеина от коластрата, без да се засягат ценните й съставки. Тя е подходяща за хора с чувствителен стомах или такива с диабет.

Благодарение на ABOPHARMA, компанията с повече от 20 години опит в грижата за здравето, продуктите от серията Имунокол Перфект са широко достъпни в България. Това позволява на вас родители, да посрещнете спокойно предизвикателствата в сезона на вирусите, защото двумесечен курс ще осигури една пълноценна защита на вашето Съкровище след завръщането му в детската градина, или училище.

Коластрите Имунокол Перфект са точното попадение за вашите малки деца или ученици. Те осигуряват стабилен имунитет, увеличават устойчивостта към инфекции, намаляват броя на дните, през които вашето дете боледува.

Не само учениците в Германия заслужават да боледуват рядко, нали? 

Ето ги предимствата на всяка от трите коластри Имунокол Перфект: 

Имунокол Перфект БИО течна коластра - единствената БИО сертифицирана течна коластра на българския пазар! Течната форма е изключително подходяща за деца във възраст за ясла или детска градина. Тя се приема лесно и осигурява незабавна абсорбция от организма. Това я прави многократно по-силна, защото се влива директно в кръвно-лимфния поток и бързо вдига имунитета. Именно по тази причина е предпочитан продукт преди,или при възстановяване от остри вирусни инфекции. В 5 мл се съдържат 360 мг коластра. Поради по-специфичния си вкус, течната коластра може да се приема освен в чист вид, но също и смесена със студен плодов сок, катоо не бива да се консумира с топли напитки и алкохол. Особено подходяща е за бебета и деца до 6 години.

Купи онлайн Имунокол Перфект БИО течна коластра – ТУК!

Имунокол Перфект ProBio (15 капсули) - уникална за българския пазара формула, съдържаща коластра и специално разработени микроинкапсулирани култури от Лактобацилус Ацидофилус и Бифидобактериум Лонгум. Тя е комбинация от естествен мощен имуномодулатор и пробиотик, която осигурява на тялото двойна защита и висок имунитет! Капсулованата форма на Имунокол Перфект ProBio е подходяща за възрастни и деца над 6 години.

Купи онлайн Имунокол Перфект ProBio – ТУК!

 Имунокол Перфект (30 капсули) – стандартизирана коластра, получена чрез патентован метод на процес на студена биотехнологична обработка. Коластрата повишава съпротивителните сили на тялото, като се абсорбира в лигавицата на червата и дава ползи за целия организъм. Подходяща е за както за възрастни, така и за деца над 6 години.

Купи онлайн Имунокол Перфект (30 капсули) – ТУК!

МНЕНИЕТО НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ:

Д-р Веселин Чалъков – педиатър, гр. Пловдив

 

 

Коластрата е най-мощният имунопротектор, който природата дарява на детето още от раждането му. Тя съдържа много имуногенни характеристики и може успешно да защити имунитета, като осигурява пасивните антитела.

Имунокол Перфект БИО е течна коластра на Абофарма, която съдържа и петте имуноглобулини, отговорни за защитата на имунитета. Коластрата може да се дава както с профилактична цел, така и в хода на лечението при остри вирусни и бактериални инфекции. При нея няма опасност от предозиране.

Особено подходяща е при често боледуващи деца, които посещават детска градина, или са в предучилищна и ранна уилищна възраст, а също така и за деца, които изостават в теглото или на ръст.

Коластрата съдържа и 8 растежни фактора, които са основни за регенерацията на тъканите и играят важна роля по време на възстановителния период след боледуване.

Тя съдържа и лактоферин, който е естествен антибиотик, унищожаващ вирусите и патогените по няколко различни механизма.

И не на последно място, трябва да отбележим, че в коластрата се съдържат минерали, витамини и микроолиго захари, които служат като пребиотик - храна на добрите бактерии и среда за развитието им. Добре известно е, че добрите бактерии са пробиотиците, които се грижат за равновесието в стомаха и подпомагат оздравителните процеси.

Д-р  Марлена Панайотова - Специалист Детски болести и гастроентерология, Болница „Тракия“, гр. Стара Загора

 

 

В ранната детска и предучилищна възраст, децата имат физиологичен имунен дефицит, който се изразява в по-ниско ниво на серумните имуноглобулини и недостатъчно балансиран клетъчен имунитет. Това определя и по-голямата им възприемчивост към редица патогенни бактерии, респираторни, чревни и вирусни инфекции.

Коластрата е първия продукт, който изобилства от уникални имуноглобулини, лактоферини, цитокини и редица други стимулиращи растежни фактори, които оказват своето комплексно имуностимулиращо въздействие върху организма. 

Тя осигурява непосредствена защита при възпаления на горните дихателни пътища, в следствие на вирусна инфекция.

Имунокол Перфект ПроБио е подходяща при всички остри, чревни инфекции, които сериозно дебалансират организма, особено в детска възраст. За децата над 7 години може да се прилага и при всички респираторни инфекции, тъй като се създава изключително добра защита на ниво лигавичен имунитет и се намалява интензивността на всички възпалителни реакции, причинени от вируси и бактерии.

Научни проучвания направени през 2013-та и 2018-та година са доказали положителната роля на коластрата и при хора с дефицит на имуноглобулин А, като намаляват продължителността на острите гастроентерити и интензивността и тежестта на дихателните инфекции, когато коластрата е приложена паралелно.

Връщането отново в класните стаи, посещението на детската градина и старта на една нова учебна година са безспорно част от онези специални и вълнуващи моменти от живота на всяко дете и неговите родители. Те бележат тяхното израстване и съзряване, а няма по-щастлив повод за радост и гордост от този, да виждаш как детето ти върви все по-уверено и смело по пътя на живота.

Продуктите на АБОФАРМА, създадени специално с грижа за децата, ще ви позволят да се насладите пълноценно на тези ключови моменти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com