20-годишно момче с опасност за живота се нуждае от средства за лечение

3327
20-годишно момче с опасност за живота се нуждае от средства за лечение
Снимка: HelpKarma

Младо момче има нужда от средства за лечение. За четвърти път 20-годишният Георги влиза в болница с опасност за живота. Всичко започнало, когато той е бил едва на 4 г. Днес Георги се нуждае от спешно и скъпоструващо лечение в чужбина.

В навечерието на Нова година през 2004-та, след прекарана вирусна инфекция и последвала варицела в детската градина, той е бил диагностициран с остра лимфобластна левкемия. Последвал е пълен 2-годишен курс с химиотерапия, след който животът на семейството през следващите пет години почти се е бил върнал към нормалния си ритъм. До септември 2009 г. Тогава, след преглед на хематолог е било констатирано, че Георги има увеличен тестис (изолиран тестикуларен рецидив) и са последвали нови два курса на химиотерапия. Имало е много странични ефекти от лечението. Дори е развил фарингит. Всички изследвания впоследствие са показали, че костният му мозък е чист химиотерапията е била преустановена. Семейството не е прекъснало алтернативното лечение. Именно то му е осигурило най-дългия период на ремисия от болестта – седем години.

Зов за помощ - помогнете на малкия Ники

Зов за помощ отправят близките на малкия Никола, който се нуждае от спешна помощ в борбата с коварно заболяване. На 15-ти септември та...

През май 2016 г. Георги е постъпил във ВМИ - Пловдив (детска клиника) с подути, зачервени и болезнени стави. Семейството му споделя, че са го диагностицирали с детски артрит. Приложено му е било лечение с антибиотици в продължение на 20 дни, в процеса на което детето е направило плеврален излив. На 01.06.16 г. му била направена торакотомия и му е била поставена диагноза "вторичен малигном" ("неходжкинов лимфом"). Бил му е проведен пълен курс (две години) химиотерапия. През това време семейството е опитвало различни начини и контакти, за да заминат за лечение в чужбина, но безуспешно.

Две години след спиране на химиотерапията, през август 2020 г., всичко е започнало отначало - със зачервено гърло и подуване на челюстта, което първоначално са свързали с проблемни мъдреци. Впоследствие диагнозата е била поставена без взети проби от костен мозък. Семейството на Георги е отказало, тъй като, по думите им, във ВМИ - Пловдив взимат тези проби без упойка от гръдната кост. Момчето вече е развило резистентност към някои препарати и няма да доведат до ремисия, според близките му.

След три рецидива на рака, днес Георги отново се бори с най-коварния – миелоидна левкемия. "По думи на докторите във ВМИ, състоянието му е животозастрашаващо и ще се влоши критично до месец", споделя семейството на момчето. Затова блзиките му са решили да потърсят надежда за спасение в турска болница. "Подадохме документи и получихме оферта за изследвания и трансплантация на костен мозък, струваща 110 000 евро. Лекарите там са готови да ни приемат веднага, щом успеем да съберем необходимите средства. Това е единственият шанс на Георги да живее, молим ви да му го дарите!", апелират близките на младежа.

КАК ДА ПОМОГНЕТЕ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Димитровградчанка се нуждае от спешна операция

Мария Панева на 51 години от Димитровград, нуждаеща се от спешна операция за отстраняване на тумор на белия дроб. През 2015г. се устан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от В ПОМОЩ НА:

35-годишната Розина събира средства за операция

Зов за помощ: Най-малкото дете с присаден черен дроб в България има нужда от рехабилитация

Наталия събира средства за лечение на рядко заболяване

11-годишната Рая има нужда от средства за борба с болестта

Да помогнем на Йоан, за да види как расте дъщеря му!

9-годишният Богомил се нуждае от спешна операция

Да помогнем на Йоан да проходи

Божи ще получи обаждане за трансплантация, но няма необходимата сума

Надежда за Надежда - нужни са пари за лечение

Миленка се нуждае от средства, за да продължи лечението си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com