Да помогнем на малкия Ангел от Шумен в борбата му с две тежки заболявания

9162
Да помогнем на малкия Ангел от Шумен в борбата му с две тежки заболявания
Снимка: Actualno.com

Нека ви запозная с един истински боец - малкият Ангел от град Шумен, който наскоро навърши две годинки. Детенцето е диагностицирано с вътрешна хидроцефалия и церебрална парализа. Лечението му изисква средства, които са непосилни за семейството и близките му.

Ангел има братче близнак. Двамата малки герои се раждат много рано – в 31 г.с., като тежат едва 1300 и 1400 гр. Две седмици след раждането, Ангел е диагностициран с вътрешна хидроцефалия. Във времето на чакане, за да достигне нужните за операция 2 кг., се установява и междукамерен дефект на сърцето, за което обаче не се нуждае от оперативна намеса. Една седмица преди да бъде извършена мозъчната операция, офталмолозите откриват и ретинопатия. Тя налага лазерна операция и на двете очи. Така малкият боец преминава през първата операция, след което идва ред и на втората – на главичката и поставяне на клапата. След нея обаче следват още две операции, като едва последната е успешна и клапата вече работи. Изпитанията за малкия герой и семейството му, обаче, не свършват дотук. Родителите виждат забавяне в развитието и посещават невролог. Той поставя тежката диагноза- детска церебрална парализа. За да може Ангел да я пребори, са нужни ежедневни рехабилитации. Семейството се обръща към специализирания център в Истанбул RİBEM Riskli Bebek Danışma Merkezi. Благодарение на събрани средства от близки, приятели и добри хора – дарители, малкият герой посещава няколко пъти специализирания център, но посещенията трябва да продължат и тази година.

„През 2020 година, макар и с много трудности и перипетии предвид ситуацията свързана с Covid-19, Ачко успя да направи 5 посещения при любимите каки от Ribem , бяха направени ортези, беше закупен вертикализатор (на който той всеки ден се радва), нощни имобилайзери и триъгълник ( тях не ги харесва толкова много) , бяха осъществени и прегледи при най-добрите турски специалисти в сферата на детската неврология, ортопедия и офталмология .

И всичко това заради вас, нямам думи с който да опиша своята благодарност към вас, приятели и към специалистите, който работят с него и се радват на всеки негов успех, а той не е малък - по-добър контрол на главата, по-отпуснати ръце и крака с по-добър разкрач, макар и за кратко самостоятелен седеж, изправен се задържа за кратко с упора на ръцете.“, споделя майката на Ангел.

Борбата продължава и през тази година. За да се постихнат така желаните резултати,  посещенията не трябва да бъдат прекъсвани. Сумата, обаче, е непосилна за семейството.

Призовавам от цялото си сърце да дадем шанс на този прекрасен и борбен Ангел да има пълноценен живот, за да може да играе с братчето си и да постигне мечтите си!“

Всеки, който има възможност, може да помогне на семейството по няколко начина:

Дарителска сметка

BG61BPBI79464064240301

Титуляр Христина Стоянова

Основание: В полза на Ангел Павлов

https://bg.helpkarma.com/help/871578602519

PayPal

PayPal.me/HristinaStoyanova

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от В ПОМОЩ НА:

11-годишната Рая има нужда от средства за борба с болестта

Да помогнем на Йоан, за да види как расте дъщеря му!

9-годишният Богомил се нуждае от спешна операция

Да помогнем на Йоан да проходи

Божи ще получи обаждане за трансплантация, но няма необходимата сума

Надежда за Надежда - нужни са пари за лечение

Миленка се нуждае от средства, за да продължи лечението си

Помощ за Весела в борбата с рака

Малката Амая има нужда от ново сърце

Баща на две деца има нужда от средства, за да продължи лечението си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com