X
 
 

Дете с атипичен аутизъм се нуждае от подкрепа

2145 0
Дете с атипичен аутизъм се нуждае от подкрепа
Снимка: Фейсбук
Семейството на 5-годишния Петьо от село Долни чифлик, област Варна, търси подкрепа за лечението му. Когато момченцето е на 1 година и 3 месеца му е поставена диагноза атипичен аутизъм при посещение на детски невролог и направена електроенцефалограма (ЕЕГ). 

От тогава Петьо е преминал множество терапии - Томатис, иглотерапии, остеопатия и диета GAPS, но почти без резултат. Когато детето е на 2 години започват терапии с психолог в Карин дом - Варна, които продължават една година. Родителите са принудени да ги прекъснат заради липса на средства.

Искра има нужда от нашата помощ в битката с коварна болест

Искра Николова има спешна нужда от нашата помощ. Тя е майка, която за всички свои близки е символът на нестихващи сила и воля за борба ...

Майката Жулиета Георгиева споделя тревоги си с други майки, при чиито деца са постигнати резултати. От тях разбира, че има лечение за заболяването, но е трайно и продължително. Нужни са ежедневни терапии и работа с психолог, логопед, електростимулация и звукостимулация, лечение с барокамера. Не на последно в лечението на атипичния аутизъм е присаждането на стволови клетки - манипулация, която се извършва само в чужбина. 

След търсене и запитвания имат оферта за присаждане на стволови клетки от център за клетъчна терапия в Киев, Украйна. От там дават 90-процентова гаранция за постигане на резултата, за който се борят родителите на Петьо. 10 хиляди евро е цената на една вливка, а след първата ще е ясно още  колко ще трябва да се направят. 

Само за терапиите, които детето преминава, ежемесечните разходи са почти 3 хиляди лева. Тъй като лечението със стволови клетки е финансово непосилно за семейството, те търсят подкрепа и разчитат хората да отворят сърцата си и макар и с малкото да помогнат, за да могат родителите му да направят голямото чудо за Петьо. Майка му мечтае момченцето да стане усмихнато и осъзнато дете, което да може да общува с тях.

Дарителска сметка в Първа инвестиционна банка:

9-годишният Венци има нужда от помощта ни, за да проходи

9-годишният Венци от варненското село Брестак е с диагноза детска церебрална парализа пирамидна форма, спастична квадридеплегия, и има ...

BG39FINV91501317395224

Петър Радославов Върбанов

В социалните мрежи е създадена и група Благотворителен базар за Петьо, в която може да се предложат за продажба или да се купят вещи стоки, услуги, а средствата се превеждат по сметката на Петьо. 

Actualno.com

Етикети: