Кои са "Делфините" от Варна, които помагат на хора в нужда?

4731
Кои са "Делфините" от Варна, които помагат на хора в нужда?
Снимка: iStock/Guliver

За много хора числото 13 е фатално. Не и за PTPI The Doplhins Varna, наричани за кратко "Делфините". Точно 13 за момента са коледните кампании на младежката неправителствена организация от Морската столица Варна, които събират средства в подкрепа на различни каузи. Последната им такава събра 38 000 лева за деца и младежи с увреждания, които живеят в центрове от семеен тип в град Варна. 

Със средствата от 11-тата им коледна кампания беше закупен и дарен микробус на деца с увреждания от Центъра за младежи с увреждания "Свети Йоан Златоуст". Събраната сума тогава беше 30 хиляди лева, като 23 отидоха за буса, а с останалите седем зарадваха с лифтер дневния център за младежи с множество увреждания "Слънчевата къща". Разбира се, прекрасните младежи не са сами в това начинание - те срещат подкрепата и на други организации, както и на община Варна за реализация на своите кампании. 

Жената е муза: 4 зодии, които вдъхновяват мъжете да правят най-трудните неща (ЧАСТ I)

Не всяка жена може да се превърне в муза за своя мъж. Да стане единствената, към която той ще гледа и която ще успее да направи и най-о...

За "Делфините" по традиция Коледа започва още от октомври, когато те започват изработката на коледните картички за годишната си кампания. Това се случва с помощта на техни съмишленици и доброволци. Цялата събрана сума от тяхната продажба отива за кауза, която те са избрали да подкрепят през дадената година. Най-често става дума за закупуване на консумативи или уреди, които да решат даден проблем. Гледайки назад виждаме, че кампаниите, които организират имат все по-голям успех с всяка изминала година. 

Подобен тип млади хора ни карат да вярваме в чудеса. И показват, че постоянството и устойчивостта през годините са нещата, които правят разликата. И рецептата за тяхното случване е отдаденост, любов и човечност. Вярвам, че всички можем да вземем пример от тези прекрасни млади хора, които решават проблеми и ни показват, че по Коледа наистина се случват чудеса, които дори можем да сътворяваме заедно. 

Ако искате да помогнете, можете да следите предстоящото пускане на кампанията на организацията в платформата за доброволчество TimeHeroes.

 

Храни богати на мелатонин - хормонът на младостта и жизнеността

Мелатонинът е хормон, произвеждан в човешкото тяло. Той има важен ефект, върху хората. Грижи се за организма, като регулира кръвното, щ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от В ПОМОЩ НА:

11-годишната Рая има нужда от средства за борба с болестта

Да помогнем на Йоан, за да види как расте дъщеря му!

9-годишният Богомил се нуждае от спешна операция

Да помогнем на Йоан да проходи

Божи ще получи обаждане за трансплантация, но няма необходимата сума

Надежда за Надежда - нужни са пари за лечение

Миленка се нуждае от средства, за да продължи лечението си

Помощ за Весела в борбата с рака

Малката Амая има нужда от ново сърце

Баща на две деца има нужда от средства, за да продължи лечението си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com