Нека помогнем на малката Александра

5983
Нека помогнем на малката Александра
Снимка: dmsbg.com

Александра Кръстянина е родена на 4 април 2016 година с рядката диагноза „Фибуларна хемимелия на дясно краче” – пълна липса на малък пищял и скъсен крак с деформирани глезен и стъпало. В САЩ и Европа оперативните корекции се извършват в ранна възраст, за да се спре скъсяването на крака и да може детето да проходи в обичайния срок.

В България никой не се наема да започне лечение преди навършване на 2 години. Няма и достатъчно опит, тъй като заболяването е рядко. Родителите на Александра я завеждат на преглед във Виена и д-р Гангер от Ортопедична болница Шпайзинг изготвя поетапен план на лечение: първата операция е планирана през декември тази година, следващата – в средата на 2017 год. След това ще има още интервенции на по-късен етап. През цялото време детето трябва да провежда рехабилитация и да носи ортези, които да се коригират спрямо растежа на всеки 6 месеца.

2-годишният Коко отново има нужда от помощ

Калоян Казаков е на 2 години и страда от заболяване от аутистичния спектър. Родителите му събираха пари за процедури с хипербарна оксиг...

Родителите подават документи за финансиране на лечението с увереността, че ще бъдат одобрени, защото преди Александра други две деца със същата диагноза са изпратени на лечение в чужбина със средства на ЦФЛД. В края на август получават отказ с мотиви, че малката възраст на детето предпоставя повишен риск, а и лечението може да се извърши в България.

Родителите вече обжалват отказа, но в същото време започват дарителска кампания, за да не пропуснат датата за първата операция – 6.12.2016 год.

Цел на кампанията

Стойността на първата операция, заедно с разходи за самолетни билети и извънболничен престой, е 20 000 лв. За втората операция ще са необходими 40 000 лв. Общо за първите два етапа лечение на Александра са необходими 60 000 лв. В дарителската сметка има набрани 5000 лв. Необходими са още 55 000 лв.

16-годишният Георги Китипов всеки ден се бори с коварна болест

Вместо да се радва на лятото като всички свои връстници, 16-годишният Георги Китипов всеки ден трябва да се бори с коварна болест. През...

За да дарите изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS ALEXANDRA на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от В ПОМОЩ НА:

35-годишната Розина събира средства за операция

Зов за помощ: Най-малкото дете с присаден черен дроб в България има нужда от рехабилитация

Наталия събира средства за лечение на рядко заболяване

11-годишната Рая има нужда от средства за борба с болестта

Да помогнем на Йоан, за да види как расте дъщеря му!

9-годишният Богомил се нуждае от спешна операция

Да помогнем на Йоан да проходи

Божи ще получи обаждане за трансплантация, но няма необходимата сума

Надежда за Надежда - нужни са пари за лечение

Миленка се нуждае от средства, за да продължи лечението си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com