Цацаров поиска имунитета и на депутата от БСП Манол Генов

1596
Цацаров поиска имунитета и на депутата от БСП Манол Генов
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Манол Генов, съобщиха от прокуратурата.

Искането се основава на доказателства от разследване на Окръжна прокуратура – Пловдив, изпратено по компетентност на Софийска градска прокуратура.

Цацаров поиска имунитета на депутат от ГЕРБ, убил човек на пътя

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Димитър Гамишев. Снема...

От събраните в хода на досъдебното производство доказателства се установява, че в периода 01.03.2017 г. – 30.03.2017 г. в гр. Асеновград, при условията на продължавано престъпление с пет деяния, в съучастие като съизвършител с Николай Христев е организирал предлагането и даването на имотна облага - паричната сума от 25 лв. за глас на живущи в гр. Асеновград физически лица, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в негова полза и в полза на политическа партия на изборите за народни представители, провели се на 26.03.2017 г., което осъществява състава на престъплението по чл. 167 ал.3 вр.чл.26 ал.2 вр.ал.1 от НК.

Законова пречка за наказателното преследване на Манол Генов е обстоятелството, че към настоящия момент същият е народен представител в 44-то Народно събрание и в това си качество се ползва с имунитет.

По-рано главният прокурор поиска имунитета и на депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев. Снемането на имунитета на народния представител Димитър Гамишев е във връзка с наказателно производство, образувано по внесен на 22.06.2016 г. от Окръжна прокуратура Благоевград обвинителен акт срещу него в Окръжен съд – Благоевград, съобщиха от прокуратурата. Димитър Гамишев е предаден на съд за това, че на 27.11.2014 г. в с. Копривлен, Благоевградска област, ул. „Атанас Тешовски“, като правоспособен водач на МПС, при управление на собственото си моторно превозно средство – лек автомобил марка и модел „Хюндай Санта Фе“, в населено място, със скорост от около 68 км/час в участъка на пътя на излизане от с. Копривлен в посока към с. Парил, е нарушил правилата за движение по пътищата, регламентирани в Закона за движение по пътищата /ЗДвП/, а именно разпоредбата на чл. 21, ал.1 от ЗДвП: „При избиране на скоростта на движение на водача на пътно превозно средство от категория „В“ в населено място е забранено да превишава стойността на скоростта от 50 км/час“, вследствие на което по непредпазливост е блъснал пресичащия пътното платно от ляво на дясно по посока на движението му пешеходец И. Г. Ж. от с. Копривлен, като причинил смъртта му.

Междувременно стана ясно, че днес, 20 юни 2017 г, в 14.30 ч., в зала 2, ет. 4 на Съдебната палата ще се проведе брифинг с участието на говорителя на главния прокурор Сотир Цацаров – Румяна Арнаудова по повод внесените искания от главния прокурор за снемане имунитета на двама народни представители - Димитър Гамишев от ГЕРБ и Манол Генов от "БСП за България".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика