Изолацията влияе добре на пандите - правят повече секс

4040
Изолацията влияе добре на пандите - правят повече секс
Снимка: Getty Images/Guliver

Освен, че изчисти въздуха коронавирусът оказва благоприятно влияние и върху размножаването на пандите. Оказва се, че ако светът иска в него да има повече панди, оказва се, че всичко, което им е било нужно, е малко уединение.

Далеч от любопитните погледи на обществото, две гигантски панди в затворен заради коронавируса хонконгски зоопарк компенсират липсата на ласки помежду си досега. Изглежда, че те са се „преоткрили“ един друг и наваксват с… доволно количество секс. Е, не много. Оказва се, че е само веднъж, но конкретно за тази двойка това е повод за празнуване, предаде БГНЕС.

През 10-те години откакто са заедно, Ин Ин и Ле Ле нито веднъж не са забелязани да се ухажват. Но ето че сега, в този размножителен сезон, насред глобалната пандемия, изглежда, че нещо между тях се е променило.

Издават наръчник за безопасен секс по време на пандемия

Здравните власти в Ню Йорк, с население от 8,7 милиона, от които над 12 000 души са заразени с новия коронавирус, издадоха наръчник за ...

Зоопаркът е затворен заради пандемията от края на януари. В края на март Ин Ин започнала да прекарва повече време във водата. Междувременно Ле Ле започнал да оставя следи от аромати около местообитанието си, като активно през цялото време вървял след миризмата на спътничката си. В понеделник двамата били забелязани да се гушкат. Любовта явно витаела във въздуха.

В 9:00 часа сутринта съкровеното дело било извършено, според служители на зоопарка.

"Успешният процес на естествено чифтосване днес бе изключително вълнуващ за всички нас, тъй като шансът за бременност чрез естествено чифтосване е по-висок, отколкото чрез изкуствено осеменяване", заяви говорителят на зоопарка „Оушън парк“ Майкъл Бус в изявление.

Въпреки че все още не е ясно дали малка панда наистина е на път, служителите в зоологическата градина са възхитени и следят отблизо за признаци на бременност, които, според тях, биха могли да се появят още в края на юни.

„Надяваме се тази година да имаме прекрасни новини за бременността на хонконгската панда и да дадем своя принос за опазването на този уязвим вид“, заяви Бус.

Сексът по време на карантина

Карантината заради коронавируса може да укрепи отношенията между влюбените и да помогне на семейните двойки да съживят сексуалния си жи...

Това е знак, че трябва да оставим пандите на мира повече, ако искаме те да се размножават в бъдеще, смятат специалисти по животинския вид.

Въпреки репутацията си, зоолозите отдавна твърдят, че пандите всъщност не са толкова слабо сексуални в природата, колкото показват в зоопарковете; те всъщност са доста „игриви“ същества.

"Пандите са изправени пред размножителна криза, която трябва да разрешим", казва Джим Харкъс, експерт по пандите и бивш представител на Китай в Световния фонд за природата.

Това, което знаем, е, че всяка пролет женските панди влизат в овулация за един до три дни и това е единственият прозорец, в който мъжката панда трябва да действа. Това са трудни за съблюдаване обстоятелства и може би човешкото присъствие ги прави още по-трудни.

Както настоящата глобална пандемия се развива, така се така се развива и връзката на Ин Ин и Ле Ле, и ако това е повече от съвпадение, е важно да се знае. В момента гигантските панди се считат за уязвим вид, който вече е загубил по-голямата част от местообитанието си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Палеонтолози откриха древна гигантска змия

Смяната на властта при маите била отбелязана с изгаряне на останките на бивши владетели

Откритие: Антибиотиците разкриват нов начин за борба с рака

Ведите се оказаха генетично близки до етносите от Индия

Стоунхендж може да е свързан с рядко явление – луностоене

Откриват и дори нападат украински водолази: Делфините и руският флот - вярно и невярно (СНИМКА)

Градът на боговете бил разрушен от мегаземетресение

Защо самолетите почти винаги са боядисани в бяло?

Ново проучване разкрива скритата роля на Млечния път в древноегипетската митология

3000-годишна керамика разкрива търговски мрежи в Австралия много преди колонизацията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно