Johnson&Johnson очакват да имат готова ваксина за COVID -19 до 2021г.

7212
Johnson & Johnson очакват да имат готова ваксина за COVID -19 до 2021г.
Снимка: iStock

Johnson&Johnson(J&J) обяви, че ускорява изследванията в посока ваксина за COVID-19. Компанията вече е има "водещ кандидат" сред проучваните възможности и смята, че до септември може да започне с клиничните изпитвания при хора. От там заявяват, че  целта е първите партиди от лекарството да бъдат предоставени за разрешение за спешна и широко достъпна употреба до началото на 2021г.

J&J заявява още, че има и две резервни конструкции на ваксина, в случай, че "водещият кандидат" се провали. При успех ваксината ще бъде достъпна и ще се продава с нестопанска цел. От компанията подчертават, че ще се опитат да увеличат своите  производствени възможности, за да направят повече от 1 милиард дози от ваксината срещу Covid-19 до началото на 2021г.

Johnson&Johnson ще плати рекордно обезщетение на американец

Johnson&Johnson трябва да плати 8 милиарда долара компенсация на мъж за това, че американската компания не е предупредило него и ...

Кризисният щаб обяснява: Как върви с ваксината срещу коронавируса и какво е положението с тестовете

От фармацевтичната компания твърдят, че работят по ваксината от януари (хронология на изследванията) в партньорство с Биомедицинския орган за научни изследвания и развитие (BARDA), част от Министерството на здравеопазването в САЩ. За сравнение, типичният процес на разработване на ваксина включва редица различни етапи на изследване, обхващащи 5 до 7 години, преди "кандидатът" дори да бъде разгледан за одобрение.

Инвестициите в начинанието са 1 милиард долара, посочват от Johnson&Johnson и BARDA. С тях се обезпечават ваксинните изследвания, разработките и клиничните тестове, съобщават още от компанията.

"Светът е изправен пред спешна криза в общественото здравеопазване и ние се ангажираме да направим всичко възможно, за да направим ваксина COVID-19, и то достъпна в световен мащаб възможно най-бързо", коментира председателят и изпълнителен директор на Johnson&Johnson Алекс Горски пред CNN.

Вирусолог: Започва мащабно проучване на видовете лечение на коронавируса

Johnson&Johnson ще плати милиони долара, за да избегне дела в САЩ

Една от най-големите американски компании, Johnson&Johnson, се съгласи да изплати извън съда 10 милиона долара само в Охайо като ...

Johnson&Johnson е една от много компании, работещи по ваксина срещу коронавируса, превърнал се в пандемия.

Американската биотехнологична фирма "Moderna" достави ваксината си на правителствени изследователи за тестване през февруари и първата доза беше приложена на участниците в изпитването по-рано този месец, според Националния институт по алергия и инфекциозни заболявания в САЩ, съобщава CNN.

Преди дни The Guardian обобщи, че "общо 35 компании и академични институции се състезават да разработят ваксина, а поне четири от тях вече имат успешно тествани такива на животни. Сред тях е и Moderna.

Това се случи толкова бързо до голяма степен благодарение на китайските усилия да проучат генетичният материал на SARS-COV-2 - вирусът, който причинява COVID-19. Китай сподели със света генетичния код на вируса през януари, което позволи на много учени да започнат да го изследват и разкрият как той влиза в тялото на човека и как ни разболява, обясняват от The Guadian.

В същото време български експерти съобщиха за това, че най-големи надежди за лекарство се възлагат на хининовите производни.

Оклахома съди Johnson&Johnson за пристрастяване към болкоуспокояващи

Johnson&Johnson, един от най-големите производители на лекарства в света, е изправен пред съдебен процес и многомилиарден иск от ...

ЕС с донорска инициатива за финансиране на ваксина срещу вируса

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Аварите са практикували многоженство, установиха генетици

Овъглен папирус разказва за последните часове от живота на Платон

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Хората са еволюирали като бръмбари, а не като гръбначни

Извънземните може да пътуват на метеорити на автостоп, за да колонизират Космоса

Пробив: Учени "отгледаха" хрущял за човешкото лице

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com