Китайска вирусоложка: Коронавирусът е умишлено пуснат в природата, той е мощно биологично оръжие

49491
Китайска вирусоложка: Коронавирусът е умишлено пуснат в природата, той е мощно биологично оръжие
Снимка: Getty Images/Guliver

"Повярвайте ми, този вирус не се е измъкнал по погрешка от лабораторията. Не, китайските власти не са толкова глупави, че да го допуснат. Той е умишлено пуснат в природата като изключително мощно и биологично оръжие, което може да убива в голям мащаб, тъй като се разпространява във въздуха и е устойчиво на околната среда“. Това заявява китайска вирусоложка по испанския канал "Телесинко".

Ли-Менг Ян заяви, че ще каже цялата истина за COVID-19 преди да я убият или преди да изчезне безследно. Понастоящем тя се намира в САЩ, където бива укривана и пазена от ФБР. Тя отдавна говори същото по различни медии в САЩ. Но май не й вярват особено, пише 24 часа.

Коронавирусът под контрол - китайците още го правят така, че да ви настръхнат косите от дисциплина

Стресиращите статистики за развитието на коронавируса по света и особено в Европа в последно време са факт. Но на този фон впечатление ...

Миналия декември тя е учен от катедрата за обществено здраве на Университета в Хонконг, но тъй като е получила дипломите си в Китай и добре владее мандарин, е изпратена да изследва "странната пневмония" в Ухан. Там тя твърди, че открива мащабна операция за прикриване на информация, както и че вирусът е бил създаден в лаборатория от военните.

В интервю за британската телевизия iTV Ли-Менг Ян разказва как е била принудена да си мълчи, но е знаела, че трябва да предупреди хората за опасния вирус. За да разкаже това, което знае, тя напуснала Китай и избягала в САЩ, където живее на тайно място, пазена от ФБР.

"Вирусът идва от лаборатория. От лабораторията в Ухан, контролирана от китайското правителство", заявява Ли-Менг пред iTV . Тя твърди, че има доказателства за това и съвсем скоро ще ги публикува. Сред тях бил и доклад за произхода на коронавируса, който тя и още трима учени от Хонконг изготвили. И четиримата обаче са от групата Rule of Law Society, която е основана от бившия съветник по сигурността на Доналд Тръмп – Стивън Банън.

После доктор Ли-Менг Ян се появи и пред Fox News, където отново заяви: "Имам доказателства, че те могат да го направят, защо са го направили и как са го направили. Научният свят си мълчи, защото работи заедно с Комунистическата партия в Китай. Те не искат хората да знаят истината. Ето защо ме подлагат на репресии, искат да изчезна..."

The Economist: Целият свят е в рецесия, но Китай вече е възстановен

Една сцена от възстановяването на китайската икономика след пандемията от коронавируса привлече голямо внимание – става въпрос за...

Хонконгският университет обаче излезе със становище, в което се казва, че изявленията на д-р Ян не съответстват на ключовите факти, нямат научна основа, а са по-скоро разпространяване на слухове. Сайтът на Fox News качва интревюто с Ли-Менг Ян с предупреждението, че информацията в него е невярна. Twitter и Facebook блокираха профилите на вирусоложката с над 600 хил. последователи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Топенето на ледниците ще скъси годината на Земята (ВИДЕО)

България е домакин на най-мащабната конференция за подобряване и управление на бизнес процеси в региона

Три кодекса на ацтеките, които описват цялата им история, са намерени в частна колекция

Невероятно откритие: Намериха останки от древен гигантски делфин на 16 милиона години (ВИДЕО)

Откритие на 1,6 милиона години променя това, което знаем за човешката еволюция

Археолози откриха римските стени на Нарбон

Учени: Хората предават два пъти повече вируси на животните, отколкото обратното

Защо спиралата на ДНК почти винаги е усукана надясно?

Проучване: Кучетата разпознават думи, свързани с определени предмети

Разработват първата ваксина срещу рак на белия дроб

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com