Китайска вирусоложка: Коронавирусът е умишлено пуснат в природата, той е мощно биологично оръжие

49545
Китайска вирусоложка: Коронавирусът е умишлено пуснат в природата, той е мощно биологично оръжие
Снимка: Getty Images/Guliver

"Повярвайте ми, този вирус не се е измъкнал по погрешка от лабораторията. Не, китайските власти не са толкова глупави, че да го допуснат. Той е умишлено пуснат в природата като изключително мощно и биологично оръжие, което може да убива в голям мащаб, тъй като се разпространява във въздуха и е устойчиво на околната среда“. Това заявява китайска вирусоложка по испанския канал "Телесинко".

Ли-Менг Ян заяви, че ще каже цялата истина за COVID-19 преди да я убият или преди да изчезне безследно. Понастоящем тя се намира в САЩ, където бива укривана и пазена от ФБР. Тя отдавна говори същото по различни медии в САЩ. Но май не й вярват особено, пише 24 часа.

Коронавирусът под контрол - китайците още го правят така, че да ви настръхнат косите от дисциплина

Стресиращите статистики за развитието на коронавируса по света и особено в Европа в последно време са факт. Но на този фон впечатление ...

Миналия декември тя е учен от катедрата за обществено здраве на Университета в Хонконг, но тъй като е получила дипломите си в Китай и добре владее мандарин, е изпратена да изследва "странната пневмония" в Ухан. Там тя твърди, че открива мащабна операция за прикриване на информация, както и че вирусът е бил създаден в лаборатория от военните.

В интервю за британската телевизия iTV Ли-Менг Ян разказва как е била принудена да си мълчи, но е знаела, че трябва да предупреди хората за опасния вирус. За да разкаже това, което знае, тя напуснала Китай и избягала в САЩ, където живее на тайно място, пазена от ФБР.

"Вирусът идва от лаборатория. От лабораторията в Ухан, контролирана от китайското правителство", заявява Ли-Менг пред iTV . Тя твърди, че има доказателства за това и съвсем скоро ще ги публикува. Сред тях бил и доклад за произхода на коронавируса, който тя и още трима учени от Хонконг изготвили. И четиримата обаче са от групата Rule of Law Society, която е основана от бившия съветник по сигурността на Доналд Тръмп – Стивън Банън.

После доктор Ли-Менг Ян се появи и пред Fox News, където отново заяви: "Имам доказателства, че те могат да го направят, защо са го направили и как са го направили. Научният свят си мълчи, защото работи заедно с Комунистическата партия в Китай. Те не искат хората да знаят истината. Ето защо ме подлагат на репресии, искат да изчезна..."

The Economist: Целият свят е в рецесия, но Китай вече е възстановен

Една сцена от възстановяването на китайската икономика след пандемията от коронавируса привлече голямо внимание – става въпрос за...

Хонконгският университет обаче излезе със становище, в което се казва, че изявленията на д-р Ян не съответстват на ключовите факти, нямат научна основа, а са по-скоро разпространяване на слухове. Сайтът на Fox News качва интревюто с Ли-Менг Ян с предупреждението, че информацията в него е невярна. Twitter и Facebook блокираха профилите на вирусоложката с над 600 хил. последователи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Аварите са практикували многоженство, установиха генетици

Овъглен папирус разказва за последните часове от живота на Платон

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Хората са еволюирали като бръмбари, а не като гръбначни

Извънземните може да пътуват на метеорити на автостоп, за да колонизират Космоса

Пробив: Учени "отгледаха" хрущял за човешкото лице

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com