Китайските военни охраняват древно съоръжение на 8000 години

7137
Китайските военни охраняват древно съоръжение на 8000 години
Снимка: Brücke-Osteuropa / Public Domain

Мистериозно съоръжение в Китай може да е ключът към разбирането на древната история на страната. На повече от 100 км от древния град Сиан се издигат десетки пирамидални могили, обвити в мистерия от хилядолетия. Западът разбра за тях, когато Фред Майер Шрьодер, американски търговец, за първи път съобщава за тях през 1912 г., пише ORDO News.

По това време Шрьодер пътувал в провинция Шанси с водач и направил подробно описание в дневника си, като отбелязал, че е видял гигантска пирамида, висока около 1000 фута (304,8 метра), заобиколена от множество по-малки пирамиди.

30 години по-късно пилотът на американските военновъздушни сили Джеймс Гаусман, докато лети над Азия, открива „чисто бяла“ структура, която е два пъти по-голяма от Великата египетска пирамида.

"Летях около планина и стигнах до долина. Точно под мен видях гигантска бяла пирамида, която изглеждаше сякаш е от приказка – казва той. – Беше покрита с блестящо бяло – може да е било метал или някакъв камък, но отвсякъде беше бяла. Най-любопитното беше нейният връх – голямо парче скъпоценен материал, подобен на скъпоценен камък. Така и не успяхме да се приземим, макар и да искахме. Бяхме поразени от необятността на това нещо.”

Две години по-късно полковник Морис Шихан, директор на Trans World Airline за Далечния изток, съобщава същото.

В началото на 90-те години на ХХ век германският изследовател Хартвиг Хаусдорф търси масивната пирамида, но не успява да я намери. Съобщава се, че е открил "китайски военни, които внимателно патрулират района".

Днес услугата Google Earth ще покаже на всеки, който разполага с точните координати, доказателства не за една, а за около 40 пирамиди, които не е лесно да се видят. Те са покрити с дървета и трева и много от тях датират от 8000 години. Регионът по същество е китайската версия на Гиза в Египет и Долината на царете, събрани в едно, особено след слуховете за огромен брой кралски особи, скрити под повърхността.

Още през XVII век римски йезуит пише за пирамидите, а през 1785 г. френският ориенталист и синолог Жозеф дьо Гин пише „Есе, в което доказваме, че китайците са египетска колония“.

Западни археолози рядко са имали позволение да изследват тези обекти, а някои твърдят, че храстите върху тях са били засадени умишлено, за да запазят структурите в тайна. Но експерти смятат, че могилите почти със сигурност крият изгубени императори и артефакти, които биха засенчили откриването на Тутанкамон от Хауърд Картър през 1922 г.

През 1974 г. светът надниква в наистина необикновената история на Китай, когато двама фермери извършват разкопки близо до Сиан и откриват прочутата Теракотена армия на първия китайски император Цин Шъхуан. Имаше легенди, че той е погребан в истински миниград с дворци, карети, съкровища и всичко останало, от което ще се нуждае в отвъдния живот – и благодарение на късмета или съдбата тези фермери удрят джакпота. Обектът е толкова масивен, че изследователите „ще копаят векове“, казва археологът Кристин Роми пред Live Science през 2012 г. Но самият император така и не е открит.

Властите отварят някои обекти за туристи, като мавзолея Хан Ян Линг, но никой няма разрешение да провежда разкопки в тях. Правителството на Си Дзинпин казва, че все още няма технология, която да проучи пирамидите, без да повреди съдържанието им.

„Това, което правят, е наистина умно. Помислете за цялата информация, която сме загубили само въз основа на методите на разкопки от 30-те години на миналия век", отбелязва по-рано д-р Ром.

"Могли сме да научим много повече, но тогава методите не бяха същите като сега – продължава той. – Дори и да си мислим, че разполагаме с отлични археологически методи за разкопки [в момента], кой знае, може би след един век, ако отворим тази гробница [те биха могли да бъдат още по-добри].“

Почитането на традициите на китайската култура може да означава, че те просто искат да оставят кралското си семейство на мира. А това означава, че няма да имат друг избор, освен да ги гледат как те потъват отново в Земята със своите тайни, докато някой не реши друго.

Но поради факта, че тази област е обвита в мистерия, някои експерти дори се съмняват дали Бялата пирамида съществува. Експертите все още спорят както за местоположението, така и за възможността за изграждане на такава монументална структура.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Плодът на гнева. Учени разкриха мистерията на проклятието на Тутанкамон

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Смяна на времето 2024: ето кога минаваме към лятно часово време

Топенето на ледниците ще скъси годината на Земята (ВИДЕО)

България е домакин на най-мащабната конференция за подобряване и управление на бизнес процеси в региона

Три кодекса на ацтеките, които описват цялата им история, са намерени в частна колекция

Невероятно откритие: Намериха останки от древен гигантски делфин на 16 милиона години (ВИДЕО)

Откритие на 1,6 милиона години променя това, което знаем за човешката еволюция

Археолози откриха римските стени на Нарбон

Учени: Хората предават два пъти повече вируси на животните, отколкото обратното

Защо спиралата на ДНК почти винаги е усукана надясно?

Проучване: Кучетата разпознават думи, свързани с определени предмети

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com