Китайските военни охраняват древно съоръжение на 8000 години

7159
Китайските военни охраняват древно съоръжение на 8000 години
Снимка: Brücke-Osteuropa / Public Domain

Мистериозно съоръжение в Китай може да е ключът към разбирането на древната история на страната. На повече от 100 км от древния град Сиан се издигат десетки пирамидални могили, обвити в мистерия от хилядолетия. Западът разбра за тях, когато Фред Майер Шрьодер, американски търговец, за първи път съобщава за тях през 1912 г., пише ORDO News.

По това време Шрьодер пътувал в провинция Шанси с водач и направил подробно описание в дневника си, като отбелязал, че е видял гигантска пирамида, висока около 1000 фута (304,8 метра), заобиколена от множество по-малки пирамиди.

30 години по-късно пилотът на американските военновъздушни сили Джеймс Гаусман, докато лети над Азия, открива „чисто бяла“ структура, която е два пъти по-голяма от Великата египетска пирамида.

"Летях около планина и стигнах до долина. Точно под мен видях гигантска бяла пирамида, която изглеждаше сякаш е от приказка – казва той. – Беше покрита с блестящо бяло – може да е било метал или някакъв камък, но отвсякъде беше бяла. Най-любопитното беше нейният връх – голямо парче скъпоценен материал, подобен на скъпоценен камък. Така и не успяхме да се приземим, макар и да искахме. Бяхме поразени от необятността на това нещо.”

Две години по-късно полковник Морис Шихан, директор на Trans World Airline за Далечния изток, съобщава същото.

В началото на 90-те години на ХХ век германският изследовател Хартвиг Хаусдорф търси масивната пирамида, но не успява да я намери. Съобщава се, че е открил "китайски военни, които внимателно патрулират района".

Днес услугата Google Earth ще покаже на всеки, който разполага с точните координати, доказателства не за една, а за около 40 пирамиди, които не е лесно да се видят. Те са покрити с дървета и трева и много от тях датират от 8000 години. Регионът по същество е китайската версия на Гиза в Египет и Долината на царете, събрани в едно, особено след слуховете за огромен брой кралски особи, скрити под повърхността.

Още през XVII век римски йезуит пише за пирамидите, а през 1785 г. френският ориенталист и синолог Жозеф дьо Гин пише „Есе, в което доказваме, че китайците са египетска колония“.

Западни археолози рядко са имали позволение да изследват тези обекти, а някои твърдят, че храстите върху тях са били засадени умишлено, за да запазят структурите в тайна. Но експерти смятат, че могилите почти със сигурност крият изгубени императори и артефакти, които биха засенчили откриването на Тутанкамон от Хауърд Картър през 1922 г.

През 1974 г. светът надниква в наистина необикновената история на Китай, когато двама фермери извършват разкопки близо до Сиан и откриват прочутата Теракотена армия на първия китайски император Цин Шъхуан. Имаше легенди, че той е погребан в истински миниград с дворци, карети, съкровища и всичко останало, от което ще се нуждае в отвъдния живот – и благодарение на късмета или съдбата тези фермери удрят джакпота. Обектът е толкова масивен, че изследователите „ще копаят векове“, казва археологът Кристин Роми пред Live Science през 2012 г. Но самият император така и не е открит.

Властите отварят някои обекти за туристи, като мавзолея Хан Ян Линг, но никой няма разрешение да провежда разкопки в тях. Правителството на Си Дзинпин казва, че все още няма технология, която да проучи пирамидите, без да повреди съдържанието им.

„Това, което правят, е наистина умно. Помислете за цялата информация, която сме загубили само въз основа на методите на разкопки от 30-те години на миналия век", отбелязва по-рано д-р Ром.

"Могли сме да научим много повече, но тогава методите не бяха същите като сега – продължава той. – Дори и да си мислим, че разполагаме с отлични археологически методи за разкопки [в момента], кой знае, може би след един век, ако отворим тази гробница [те биха могли да бъдат още по-добри].“

Почитането на традициите на китайската култура може да означава, че те просто искат да оставят кралското си семейство на мира. А това означава, че няма да имат друг избор, освен да ги гледат как те потъват отново в Земята със своите тайни, докато някой не реши друго.

Но поради факта, че тази област е обвита в мистерия, някои експерти дори се съмняват дали Бялата пирамида съществува. Експертите все още спорят както за местоположението, така и за възможността за изграждане на такава монументална структура.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Плодът на гнева. Учени разкриха мистерията на проклятието на Тутанкамон

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Аварите са практикували многоженство, установиха генетици

Овъглен папирус разказва за последните часове от живота на Платон

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Хората са еволюирали като бръмбари, а не като гръбначни

Извънземните може да пътуват на метеорити на автостоп, за да колонизират Космоса

Пробив: Учени "отгледаха" хрущял за човешкото лице

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com