Кои са TOPGAL? Стандарт за ученическа раница.

16575
Кои са TOPGAL? Стандарт за ученическа раница.
Снимка: Книжарница Елфите

TOPGAL е чешка компания, специализираща в производството на ученически раници с оригинален и универсален дизайн, които за кратко време се превръщат в най-продаваните на чешкия пазар и бележат динамично развитие на европейските пазари като цяло. За 28 години Topgal имат над два милиона продадени ученически раници.

Въпреки, че пазара у нас е малък, разнообразието е голямо и пазарният дял на Topgal не е фантастичен. По-скоро марката се наложи като стандарт за качество за краткото време, в което присъства на българския пазар, благодарение на ВМД ОФИС КОНСУЛТ ООД – официален представител за България.

Започвайки през 1993 г. компанията специализира в продажбата на кожени изделия. По това време на пазара доминират твърдите раници, тип куфарче. Марката залага на тях и това се оказва едно от добрите решения. Разработката на Topgal e уникална комбинация между класическа раница и куфар с анатомично оформен гръб и отваряне на 360°. Моделът CHI 880 е с награда за най-добра раница за първи клас в ежегодна класация на MF DNES, един от най-големите и влиятелни чешки ежедневници, съвместно със структури към образователното министерство на Чешката република.

Всяка година раниците се тестват в Института за изпитване и сертифициране в Злин, който ги отличава с официалната Чешка марка за качество. Ученическите раници TOPGAL отговарят на най-строгите критерии за качество и безопасност.

Стартира сезона на ученическите раници. Как ще стартира новата учебна 2021/2022 г?

Тази учебна година завършва с присъствено обучение на всички ученици и следвайки логиката на събитията, така очакваме да започне и след...

Какво представлява чешката програма за качество?

Качеството на продуктите и услугите е на първо място за повечето хора. Този сертификат гарантира, че няма да попаднете на опасни и нискокачествени продукти с различни псевдо характеристики. Проектът е гарантиран от правителствена резолюция и е създаден, за да подкрепи сериозните и надеждни марки. Предоставя се само след стриктна и независима проверка на качеството, което производителят трябва да може да задържи и представи при многократни проверки. Следователно това е много добро ръководство за потребителите при пазаруване. Всяка марка в програмата има точно определени критерии за оценка на качеството според конкретния тип продукти или услуги и трябва да отговаря на 4 основни условия:

1. Продуктът трябва да е с над стандартното качество в сравнение с подобни продукти на пазара.

2. Качеството трябва да бъде потвърдено от независима акредитирана лаборатория за тестване (за Topgal е ITC Zlín).

Коледа не е отменена!

Макар и по-особена и тази година Коледа ще има. Животът продължава и независимо от ограниченията и трудностите, които всички срещаме в ...

3. Съответствието с качеството трябва да се проверява непрекъснато - еднократната проверка не е достатъчна.

4. Удовлетвореността на клиентите също трябва да бъде проверена.

Ключов фактор за родителите при избора на ученическа раница е здравето на детето. Родителите се интересуват основно от гърба на раницата, теглото и, както и светлоотразителните елементи, гараниращи безопасност на пътя. Според различни проучвания цената и дизайнът са по-малко значими за тях.

Именно високото качество, както и свежият дизайн, уникалните графични мотиви и безопасността на детето са фактори оценени високо и от потребителите на Topgal. Марката печели ред награди за продуктите си.

Правото на детето да играе и как COVID-19 промени потребителското търсене на детски играчки

Играчките разпалват детското въображение, предлагайки неограничени възможности. Те също така отразяват културните и обществени тенденци...

Куфарчето на TOPGAL CHI 880 е с награда за най-добра раница за първи клас за 2017 г, а раницата ELLY 19014 се превърна в най-популярния ПРОДУКТ НА ГОДИНАТА през 2019 г. сред ученически раници в категорията детски стоки на съветника за пазаруване Heureka.cz. През 2020 г. отново ежегодната класация на MF DNES е оглавена от модела YUMI на TOPGAL. Раницата беше избрана за най-добра сред младежките модели в съревнование с 15 конкурентни марки раници от комисия, включваща физиотерапевти, родители и младежи, участвали в теста. Тази година модел COCO грабна приза в независим тест, този път на чешкото седмично издание TÉMA.

Цената на раниците може да изглежда висока за някои родители. Разбира се, те могат да бъдат направени и на по-ниска цена, но тогава материалите и изработката ще са различни, съответно и качеството ще бъде по-ниско. Компанията вече се е натъквала на плагиатство на чешкия пазар - което е сигнал, че си върши работата повече от добре.

Много от клиентите на марка продават раниците си в платформи и сайтове за употребявани вещи. Това е знак, че раниците наистина са здрави и издържливи, така че могат да се продават дори след няколко години употреба.

Асортиментът от раници Topgal, както и други продукти за училище на бранда може да намерите в онлайн магазина на фирмата  https://detski-igrachki.com/TOPGAL или на място в книжарници Елфите

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com