Коронавирусът в Перу: При масова употреба на "Ивермектин", в пъти по-ниска смъртност

9926
Коронавирусът в Перу: При масова употреба на "Ивермектин", в пъти по-ниска смъртност
Снимка: Getty Images/Guliver

Сериозни статистически данни от Перу наливат вода в мелницата на учените, които твърдо вярват, че лекарството "Ивермектин" помага срещу COVID-19.

Според цитиран от сайта TrialSiteNews (подробности на английски какъв е този сайт има в материал на авторитетното издание Businesswire) анализ, направен на база официалните данни от перуанската здравна система, от момента на въвеждане на масовата употреба на "Ивермектин" в латиноамериканската държава има драматичен спад на смъртността от COVID-19. След като обаче новият президент на Перу Франциско Сагасти променя тази политика и спира масовата употреба на "Ивермектин", смъртността от COVID-19 се връща почти на нивата преди масовата употреба на препарата.

Лекар обясни защо в "Пирогов" са се отказали от Ивермектин и проучването на фирмата на Домусчиев (ВИДЕО)

"Над 35 000 са пациентите преминали през „Пирогов“ от началото на пандемията, като това число включва не само хората с...

Изследването се съсредоточава върху смъртността при хора на 60 и повече години, когато става въпрос за COVID-19. В периода април – август 2020 година, в 24 от 25-те щата на Перу (само в столицата Лима има ограничено ползване на препарата преди идването на власт на Сагасти), има или масова употреба на "Ивермектин", включително с логистичната подкрепа на армията, или чрез инициативи на местните власти в съответния щат. Резултатите – при ранна употреба на "Ивермектин" т.е. профилактично или в самото начало на развитие на болестта, при първи симптоми, смъртността намалява с 59% в период от 30 дни след пиков ден на смъртни случаи и със 75% в период от 45 дни! Всичко това е факт, макар че съгласно анализ от Google в шест общини през това време има увеличаващо се движение на хора т.е. по-голяма комуникация и повече възможности за вируса да се разпространява.

Още по-впечатляващо – в 9 щата, където армията помага в доставките на лекарството, смъртността намалява в период от 30 дни след пикова стойност с цели 74%. Тенденцията на спад е започнала навсякъде от 11 ден след първата доставка на лекарството и съответното раздаване за масова употреба. В Лима, където има забавяне от няколко месеца и ограничена употреба на лекарството до края на лятото и началото на есента на 2020 година, смъртността намалява с 25%.

На база всички тези данни, TrialSiteNews прави изчисление, че смъртността при най-възрастните в Перу е намаляла 14 пъти спрямо нивото отпреди въвеждането на "Ивермектин" като оръжие за борба с коронавируса. А след като Сагасти спира тази политика, смъртността скача 13 пъти!

Борбата за признаване на лекарството

Фирма на Домусчиев се похвали, че Ивермектин работи срещу коронавируса

Ивермектинът блокира проникването на транспортния протеин на вируса в ядрото на клетката и затруднява мултиплицирането му, което в усло...

В момента, до СЗО са изпратени данни, анализи и препоръки от учени и лекари от САЩ и Великобритания, като се очаква официално становище – ПОДРОБНОСТИ ЗА НАЙ-МАЩАБНИЯ МЕТААНАЛИЗ НА ДАННИ ТУК! През януари стартира и най-голямото до този момент в света клинично проучване на въздействието на медикамента при COVID-19. Проучването се провежда в Гана и включва 1200 пациенти! Инициатор е Лондонското училище по тропическа медицина, което е основано през 1899 година. В изследването, което е рандомизирано, са включени пациенти със среднотежки симптоми на COVID-19 или среднотежка пневмония, като има и плацебо група. Дават се дози "Ивермектин" между 300 и 400 микрограма дневно за период от 3 дни.

Предвидена е и група пациенти, които са хоспитализирани заради тежко протичане на COVID-19. Освен "Ивермектин", там ще се прилага и аспирин, както и плацебо.

Още: Компанията, където е създаден "Ивермектин", не вижда данни да помага срещу коронавируса. Фирма на Домусчиев казва друго

БАЗА ДАННИ С ПРОУЧВАНИЯ ОТ ЦЯЛ СВЯТ ЗА "ИВЕРМЕКТИН" КАТО ЛЕКАРСТВО СРЕЩУ COVID-19

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Смяна на времето 2024: ето кога минаваме към лятно часово време

Топенето на ледниците ще скъси годината на Земята (ВИДЕО)

България е домакин на най-мащабната конференция за подобряване и управление на бизнес процеси в региона

Три кодекса на ацтеките, които описват цялата им история, са намерени в частна колекция

Невероятно откритие: Намериха останки от древен гигантски делфин на 16 милиона години (ВИДЕО)

Откритие на 1,6 милиона години променя това, което знаем за човешката еволюция

Археолози откриха римските стени на Нарбон

Учени: Хората предават два пъти повече вируси на животните, отколкото обратното

Защо спиралата на ДНК почти винаги е усукана надясно?

Проучване: Кучетата разпознават думи, свързани с определени предмети

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com