Любовта на мъжете към женските гърди - научни обяснения

30884
Любовта на мъжете към женските гърди - научни обяснения
Снимка: iStock/Guliver

Женските гърди са символ на женственост и олицетворява майчинството. Те са считани за една от най-привлекателните части на женското тяло и главен обект на сексуалното влечение, пише журналистът Елидж Нун в ливанското издание Raseef22.

Според някои изследвания, някои жени достигат до оргазъм при галене на гърдите, но за да почувства жената удоволствие, тя трябва да обича и да приема гърдите си такива, каквито са, и да не се сравнява със звездите от кориците на списанията или от телевизионния екран.

Рекламната индустрия прокарва определени естетически стандарти, които се превръщат в мода. Например за това, че големите гърди се явяват ефективно "оръжие" за съблазняване на мъжете. Това води до комплексиране на жените заради размера и дори формата на гърдите, а най-отчаяните лягат под скалпела на пластичния хирург. За съжаление често жените не разбират, че красотата е субективно понятие, че всяка от тях си има своите черти, които ще бъдат оценени от подходящия за тях мъж - този, който и те ще оценят.

Повишеният интерес на мъжете към женските гърди е обусловен от еволюцията. Съществуват две основни причини женските гърди да привличат мъжете.

Първо, сходството на гърдите със закръглените половинки на женското седалище. Според учени-еволюционисти, това не е случайно. Женският хормон естроген локализира мазнини в седалището, което демонстрира висока плодовитост. Мъжете, предпочитащи големи женски гърди, подсъзнателно възприемат нейните притежателки като подходящ кандидат за кърмене на дете.

Антропологът Боби Лоу разказа на британския вестник The Sun, че в процеса на еволюцията жените се сдобили със закръглено седалище, за да покажат своята готовност да изпълняват своите майчински задължения.

7 грешки, които развалят красивия бюст

Когато сме млади не мислим за това, че всяка част от тялото ни изисква грижи, за да изглежда добре през годините, дори и бюстът ни. Има...

Сексологът Алфред Кайнд на свой ред разказва, че в древни времена човекоподобните същества още се сношавали като животните, като женската била с гръб към партньора по време на половия акт, затова долната задна част на тялото била главен показател за сексуалността. Гърдите започнали да привличат повече внимание едва след като хората се изправили твърдо.

Второ, според теорията на Зигмунд Фройд, човекът преминал през няколко стадия на сексуално развитие. Първата фаза започва с периода на кърмене, когато бебето получава удоволствие от действия чрез устата си. Последната фаза е огледално отражение на първата. Когато мъжът достигне полова зрялост, той проявява голям интерес към женските гърди, особено по време на полов акт. С други думи инстинктивното влечение на мъжете към женските гърди идва от детството.

При кърмене гърдата отделя хормона окситоцин, известен като "хормон на любовта". Той укрепва връзката между майката и детето. Аналогично при стимулация на гръдта по време на секс се отделя окситоцин, който предизвиква щастие, близост и сексуално удовлетворение.

Изследователи от Центъра за транснационална социална невробиология в университета в Емори Лари Янг и Брайан Александер в книгата "Химията между нас: любов, секс и науката за привличане" се опитали да отделят емоционалните, биологичните и културни причини, лежащи в основата на влечението на мъжа към женските гърди. Те достигнали до извода, че любовта на мъжете към гърдите е свързана със спомени за кърменето и окситоцина. Когато той се освобождава, майката се концентрира върху своето дете, което се превръща за нея в най-важното нещо на света.

Неотдавна изследователи показаха, че стимулацията на гръдните зърна усилва сексуалната възбуда при повечето жени и активира същите области на мозъка, както и при стимулацията на влагалището и клитора.

Саманта Фокс застраховала гърдите си за един милион лири (ВИДЕО)

Британската певица и модел Саманта Фокс, която в момента е на 54 години, разкри в интервю, че гърдите й са застраховани за милион лири ...

Лари Кинг счита, че човешката еволюция използва древни невронни вериги, които първоначално се развивали, за да укрепят връзката между майката и детето по време на кърменето, а сега тази схема се използва за укрепване на връзките между двойките. Резултатът? Мъжете, както и децата, обичат голямата женска гръд.

"Когато мъжът масажира или стиска женската гръд, това предизвиква впръскване на окситоцин в мозъка на жената, също като при кърменето. Но в този случай окситоцинът акцентира вниманието на жената върху нейния сексуален партньор, укрепвайки нейните желания и връзката с него. По такъв начин мъжът чувства, че неговата партньорка повече го желае", казва Янг.

Ученият твърди, че от биологична гледна точка влечението на мъжа към женската гръд е странно нещо. Мъжете са единствените млекопитаещи, които са привличани от женската гръд от сексуална гледна точка. А жените са единствените млекопитаещи, чиято гръд трайно се увеличава в периода на полово съзряване независимо от бременността. Също така ние сме единственият вид млекопитаещи, които галят и сексуално стимулират гръдта по време на прелюдията и самия полов акт.

Оттук обаче възниква въпрос: защо тази еволюция е станала при хората, а не и при другите млекопитаещи?

Според Лари Янг, това е свързано с факта, че хората често влизат в моногамни отношения, за разлика от 97% от другите млекопитаещи. Това също може да е свързано с ходенето изправени, поради което сексуалните контакти могат да се осъществяват лице с лице, което открива повече възможности за въздействие на гръдните зърна. Янг счита, че привлекателността на женската гръд е обусловена преди всичко от инстинкта, а не е продукт на социализацията.

Как да поддържате красотата и здравето на гърдите си (ЧАСТ I)

Как да поддържате гърдите си здрави Млечните жлези са чувствителни към промени в хормоналната система, така че състоянието им пряко за...

Повечето мъже изпитват влечение към женската гръд, но не е ясно дали съществува всеобщ "интерес", тъй като в много култури мъжете не намират женската гръд за така привлекателна.

През 1951 г. антропологът Клайлан Форд и етологът Френк Бич изследвали 191 общества. Те открили, че женската гръд има сексуално значение за мъжете в 13 култури. В 9 от обществата мъжете предпочитали голяма гръд, а 2 култури (масаи и манус) ги привлича висналата гръд. В същото време има 13 други култури, в които мъжете отделят внимание на гърдите по време на секса.

В науката за сексуалната привлекателност има много неща, които досега ние не знаем, затова е трудно да се даде окончателен отговор за причините за различните предпочитания.

Накрая следва да се отбележи, че човешкото тяло, особено женското, остава загадка и е обект на много философски и психологически размишления и анализи.

Превод: Ганчо Каменарски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Топенето на ледниците ще скъси годината на Земята (ВИДЕО)

България е домакин на най-мащабната конференция за подобряване и управление на бизнес процеси в региона

Три кодекса на ацтеките, които описват цялата им история, са намерени в частна колекция

Невероятно откритие: Намериха останки от древен гигантски делфин на 16 милиона години (ВИДЕО)

Откритие на 1,6 милиона години променя това, което знаем за човешката еволюция

Археолози откриха римските стени на Нарбон

Учени: Хората предават два пъти повече вируси на животните, отколкото обратното

Защо спиралата на ДНК почти винаги е усукана надясно?

Проучване: Кучетата разпознават думи, свързани с определени предмети

Разработват първата ваксина срещу рак на белия дроб

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com