Научно проучване: Дебелите правят повече секс!

10480
Научно проучване: Дебелите правят повече секс!
Снимка: Getty Images/Guliver

Дебел или слаб - кой всъщност прави повече секс? Интересно заключение е, че обемът на нашето тяло оказва въздействие върху това с колко партньори правим секс. Такъв е резултатът от проучване в САЩ. Не е тайна, че учените буквално били шокирани!

Кой прави повече секс: дебел или слаб, висок или нисък?

Тези зодии правят страхотен секс, но връзките им са токсични

Всеки познава такива двойки. Уж все не се разбират, а са заедно от години. Дали остават във връзката заради емоционална зависимост или ...

Стройната фигура е привлекателна. В крайна сметка това касае  женското тяло. Това твърдение се излъчва във всички медии, на плакати и в списания. Но истината може да е съвсем различна - скорошно проучване на учени от университета Чапман в Калифорния показа съвсем различен резултат по въпроса.

Научните работници са установили как размерът и ИТМ (индексът на телесна маса) влияят върху броя на сексуалните партньори в живота. Установено е и кой е по-активен в леглото. Учените са интервюирали малко над 60 000 участници в изследването за техния ръст, тегло и броя на сексуалните партньори, които са имали преди проучването. Средно анкетираните са били на 37 години, групите мъже и жени са приблизително еднакви по размер.

По-високите мъже по-привлекателни ли са и имат ли повече сексуални подвизи?

Тъй като стари изследвания поясняват, че жените обръщат голямо внимание на ръста, когато избират своите полови партньори, изследователите очаквали високите мъже да докладват за голям брой сексуални партньори. Всъщност разликата между средни (1,72-1,78 м) и високи мъже (1,79 м и повече) била незначителна - повечето от тях имали около 7 партньори. Това не означава категорично, че те са били по-активни в сексуално отношение от останалите. Само много ниски мъже (1,57-1,64 м) имат средно 1-3 партньори по-малко. При жените резултатът е подобен: дори много ниският им ръст (1,51 м или по-малко) означава по-малко сексуални партньори.

Какво означава сън, че правите секс

Сън с любовник това звучи като заглавие  на роман или филм. Но често това става наистина, а не в някаква мелодрама. За да разберет...

Каква роля играе телесното тегло?

Мъжете с наднормено тегло са се оказали голямата изненада в проучването. Те имали най-голям брой сексуални партньорки - над 8. Ръководителите на изследването отбелязват, че наднорменото тегло, със стойност на ИТМ 25-29,99, обикновено не се възприема като такова. Мъжът с тези показатели изглежда просто по-едри. Мъжете с ниско тегло (ИТМ под 18,5) имали най-малък брой сексуални партньорки - средно били 4. Мъжете с наднормено тегло (ИТМ: 30+) са на второ място. Дори жените, които са били леки или с поднормено тегло, имат по-малко партньори.

Какъв извод може да се направи на база резултатите от това проучване? Тялото не е основното нещо! Дори, когато става дума за секса!

Ако сте с повечко килограми и се притеснявате дали ще ви хареса противоположния пол, успокойте се. Явно килограмите са от решаващо значение за добрия секс. Чувствайте се удобно в телата си и се забавлявайте - но все пак недейте да се докарвате до положение на килограми, които да ви пречат да правите секс, това със сигурност не се харесва!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Смяна на времето 2024: ето кога минаваме към лятно часово време

Топенето на ледниците ще скъси годината на Земята (ВИДЕО)

България е домакин на най-мащабната конференция за подобряване и управление на бизнес процеси в региона

Три кодекса на ацтеките, които описват цялата им история, са намерени в частна колекция

Невероятно откритие: Намериха останки от древен гигантски делфин на 16 милиона години (ВИДЕО)

Откритие на 1,6 милиона години променя това, което знаем за човешката еволюция

Археолози откриха римските стени на Нарбон

Учени: Хората предават два пъти повече вируси на животните, отколкото обратното

Защо спиралата на ДНК почти винаги е усукана надясно?

Проучване: Кучетата разпознават думи, свързани с определени предмети

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com