Защо мъжете изпращат снимки на пениса си?

64991
Защо мъжете изпращат снимки на пениса си?
Снимка: Istock/Guliver

"Когато получа снимка на нечий пенис изпитвам отвращение и учудване", разказва Клементина. Веднъж до такава степен се вбесих, че запратих телефона в стената.

Най-удивителното е, че много мъже са убедени, че изпращането на снимка на пениса им (бел. ред. явлението се нарича dickpic от англ. - дословно "снимка на пениса") подсъзнателно възбужда получателката, която не е дала съгласие за това, сочи проучване на научно изследване по темата, пише Le Figaro. Ако оставим настрана обмяната на снимки по взаимно съгласие по време на еротични игри, то първо трябва да се помни, че нежеланото изпращане на снимки от този вид във Франция е забранено от закона.

Стриптизьори се оплакват от женски набези

Да си стриптизьор не е обикновено занимание и мнозина си мисля, че мъжете, които го практикуват са щастливи от женското внимание, което...

Нежелателните снимки на пениса могат да бъдат отнесени към сферата на сексуалното насилие, поясняват Флора Осуалд от университета в Пенсилвания и нейните канадски колеги психолози от университета в Британска Колумбия за списание The Journal of Sex Research.

Учените анализирали отговорите на 1087 мъже, подбрани сред студентите, в социалните мрежи и чрез системата за онлайн анкета, за да се опитат да разберат какво е основанието за подобен вид агресия. Половината от анкетираните признали, че те вече са изпращали снимка на члена си без съгласието на получателката. Оригиналността на изследването е в това да бъдат анкетирани мъже на възраст между 16 и 75 година (средно 30-33 години) да отговорят на въпросите на анкета и да се оцени дали имат признаци на сексизъм или нарцисизъм. Не е учудващо, че мъжете, които изпращат нежеланите снимки, имат по-ярко изразени сексистки и нарцистични качества.

Най-поразителен е списъкът с мотивите на агресорите (всеки анкетиран е имал възможност да избере няколко отговора). Преди всичко това е вярата, че по този начин може да се съблазни жена! Една трета от анкетирани са направили това с надеждата, че жената ще поиска да прави секс с тях, половината - с надеждата да получат подобна снимка в отговор.

Всеки втори изпращач на снимка на пениса си го прави, за да "възбуди адресата" или да "изрази сексуалното си влечение към някого." Всеки пети агресор смята, че "това е нормален начин за флиртуване" или че при изпращането на достатъчен брой снимки в крайна сметка някой ще реагира положително."

Суингът - танцът на споделената изневяра

Лято е, август е, съвсем нормално е страстите да бушуват. Освен това е и петък. Затова си позволихме да ви представим една по-пиперлива...

"Всеки четвърти прави това, защото "се гордее с външния вид на члена си и иска да сподели това с другите", или защото "изпращането на снимка на члена му го възбужда." Всеки десети прави това, защото "не е уверен в това как изглежда пениса му и се надява някой да реагира положително и да повиши самочувствието му."

На някои изпращачи на такива снимки (7%) "им харесва идеята да ядосат някого, с когото са в конфликт" или се наслаждават на усещането от властта, че карат някоя жена "да гледа пениса им без нейно съгласие", а 5% "не харесват феминизма и изпращането на снимка на половия им член е начин да накажат тези жени, които се опитват да изземат властта от мъжете".

Какво точно да направят тези, които са получили такъв вид снимка? Да не изтриват снимката и да отидат в полицейското управление, съветва адвокат Емануел Пиерра, автор на книгата "Секс и закон" (издателство La Musardine, 2019). Той напомня, че във Франция това е незаконно. Това може да се квалифицира по три начина: като разпространение на съобщение с порнографски характер, сексуален ексхибиционизъм и кибертормоз.

Превод: Actualno.com

Руснаци паднаха от 9-ия етаж по време на секс

В Санкт Петербург мъж и жена паднаха от 9-ия етаж, докато правели секс. Очевидец разказва, че в нощта на 5 юли е видяла как след телеви...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Смяна на времето 2024: ето кога минаваме към лятно часово време

Топенето на ледниците ще скъси годината на Земята (ВИДЕО)

България е домакин на най-мащабната конференция за подобряване и управление на бизнес процеси в региона

Три кодекса на ацтеките, които описват цялата им история, са намерени в частна колекция

Невероятно откритие: Намериха останки от древен гигантски делфин на 16 милиона години (ВИДЕО)

Откритие на 1,6 милиона години променя това, което знаем за човешката еволюция

Археолози откриха римските стени на Нарбон

Учени: Хората предават два пъти повече вируси на животните, отколкото обратното

Защо спиралата на ДНК почти винаги е усукана надясно?

Проучване: Кучетата разпознават думи, свързани с определени предмети

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com